Atzeneta i els comerços locals triomfen amb la Fira de la Puríssima

513
Font de la fotografia: Francisco Esteller.
PUBLICITAT

Pel pont de vacances de la Puríssima, a Atzeneta del Maestrat es va celebrar ahir la tradicional Fira on van acudir centenars de persones per comprar i visitar la localitat del Maestrat. Tot i el fred que va estar present durant tota la jornada, la programació va tirar endavant sense més complicacions per deixar fotografies de parades i negocis de gom a gom. Un èxit de participació que va dinamitzar l’economia de la localitat amb els carrers plens de productes artesanals i de proximitat, que es van instal·lar durant aquell matí i la vesprada del dimecres. “Aquest pont de vacances és un dels períodes amb més moviment econòmic del poble en tot l’any. La inversió que es fa és mínima si comparem amb el retorn que té per als negocis de les parades o els establiments del poble, tots de gom a gom per la quantitat de gent que ens va visitar”, explica l’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina. El recinte de la Fira estava comprés entre els carrers principals de la Plaça Major, amb ampliació pels carrers del voltant.

La Fira d’enguany coincideix amb el 750 aniversari de la Carta Pobla, una efemèride que va ser el motiu principal de la visita teatralitzada per Atzeneta que es va realitzar per la vesprada. L’activitat feia un recorregut pels llocs més emblemàtics, i turístics, de la localitat. En cada racó, actors i actrius es disfressaven de personalitats com Sant Vicent Ferrer, pelegrins o pobladors àrabs per fer un repàs a la història d’Atzeneta per totes les èpoques que els habitants van viure. “La satisfacció d’aquesta activitat és molt gran per que, a més de la presència de molts visitants, ens permet tirar enrere segles i segles i conéixer d’una manera divertida qui som i d’on ve Atzeneta. La idea va sorgir fa mesos i ha sorgit molt bé”, admet Agustina.

Font: Francisco Esteller

A més d’aquest teatre en viu, la vista enrere també es va fer amb la recreació de jocs tradicionals com les birles o la corda, on xiquets i xiquetes van jugar al llarg del dia. La ramaderia també va tindre el seu important espai amb una exposició de bestiar oví i caprí autòcton de ramaders locals al voltant del camp de futbol local. Des de l’Ajuntament es va finançar una degustació de tombet amb producte de proximitat. Pel que fa al dia, va començar amb l’amenaça de pluja i la Despertà del Rosari de l’Aurora, tot seguit de la processó del farolet i d’una xocolatada.

Pel que fa al matí, la Rondalla local va ser l’encarregada d’inaugurar la Fira amb les seues composicions a guitarra. Tot i això, el primer acte del dia fou la celebració del Rosari de l’Aurora i la processó del Farolet amb xocolatada inclosa. Dins d’aquest Pont cal mencionar la gran festa que els Quintos organitzen cada any al recinte de les antigues escoles, “una cita per al nostre poble que uneix a totes les quintes per sopar i divertir-se, però que també agrupa a pobles veïns en una nit on Atzeneta és protagonista”, finalitza l’alcalde d’Atzeneta després d’un pont intens que finalitza de la millor manera possible per al poble del Maestrat.