Atzeneta formarà part del territori temple

534
Territori Templer
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament d’Atzeneta-

L’ alcalde d’ Atzeneta del Maestrat ha assistit a a la Diputació de Castelló, a la presentació d’un nou producte cultural i turístic , “Territori Templer”, un itinerari estratègic que, seguint les petjades que l’Ordre del Temple va deixar a Castelló, construirà un nou camí d’oportunitats per a la província, des de la costa fins a l’interior. El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat aquest matí acompanyat pel vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, aquest producte “nascut des del convenciment que la història, i l’excels patrimoni que atresoren els nostres pobles, és el millor recurs del que disposem per a construir un present i futur replet d’oportunitats socials i econòmiques per als nostres pobles”.

La ruta unirà des de la costa fins a l’interior, i viceversa, fins a 12 municipis castellonencs, entre els quals es troba Atzeneta del Maestrat i el seu Castell, fent del turisme i la cultura dos dels principals motors de creixement i desenvolupament per a les comarques.

Per a açò, s’han senyalitzat ja els dos municipis que actuen com a punt de partida de la ruta, amb Peníscola en el litoral i Culla a l’interior, així com Alcalà de Xivert, on es troba un dels elements arquitectònics més importants de la ruta, el Castell de Xivert.

El ‘Territori Templer’ estarà integrat inicialment per elements històrics de Santa Magdalena de Polpís, La Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.