Atzeneta del Maestrat nomena fill adoptiu al doctor Manel Esteller Badosa

1118
PUBLICITAT

-Son pare descendeix de la localitat i la seva família segueix mantenint els vincles amb el municipi
 -L’acte tindrà lloc el dissabte dia 13 a les 12h a l’Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat
Atzeneta del Maestrat nomenarà Fill Adoptiu de la població al doctor Manel Esteller Badosa. Serà en un ple extraordinari que se celebrarà el proper dissabte dia 13 de febrer a les 12h a l’Ajuntament de la localitat. L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Atzeneta ha agraït al doctor Esteller Badosa que haja acceptat el reconeixement. L’alcalde, Santiago Agustina, ha assenyalat que l’objectiu del municipi és reconèixer a aquelles persones o entitats que han destacat en diferents facetes, especialment aquelles relacionades amb l’educació, la cultura o la investigació.
Manel Esteller és un referent internacional en la investigació sobre el càncer. De fet és director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Abans va liderar el laboratori d’epigenètica del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques.
Segons publica Wikipedia Esteller “és autor de més de 200 articles científics i editor de diverses publicacions de rellevància internacional. Ha guanyat nombrosos premis, l’últim del qual ha estat el Premi de la Reunió de la cimera Mundial de la Salut i Premi Pfizer a la innovació en la Investigació Biomèdica, que va rebre el mes d’octubre de 2010. Actualment ostenta el càrrec de president de l’Epigenetics Society “.
El 2011 va ser reconegut amb el Premi Nacional de Genètica per la seva tasca investigadora. El 2012 va ser Premi Nacional d’Investigació en Càncer. Les seves investigacions han suposat la base per a l’aprovació recent d’alguns fàrmacs antitumorals. A més suposen obrir el camí per conèixer l’epigenoma humà, un projecte en el qual el metge descendent d’Atzeneta juga un paper rellevant.
La comunitat científica destaca la seva extensa obra científica, tenint en compte la seva edat. En les seves investigacions relata com “les modificacions epigenètiques del material hereditari poden contribuir al desenvolupament dels processos d’envelliment i càncer”.
 
-Premi Nacional d’Investigació 2015
El guardó més recent que ha aconseguit és el Premi Nacional d’Investigació 2015 que concedeix la Generalitat de Catalunya. El premi reconeix a investigadors que hagin contribuït recentment i de forma significativa a escala internacional a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits. El premi se li ha atorgat per la seva investigació pionera i de lideratge internacional en epigenètica (l’estudi dels canvis heretables en la funció dels gens derivats de factors externs o ambientals no relacionats amb la seqüència de l’ADN) com a factor clau en el desenvolupament del càncer.