Atzeneta del Maestrat demanarà la rectificació del mapa on s’inclou al poble a l’Alcalatén

1281
El mapa de la Comunitat Valenciana amb les comarques
El mapa de la Comunitat Valenciana amb les comarques

PODEU DESCARREGAR ACÍ EL MAPA

-L’alcalde recorda que “la documentació històrica que es conserva fa referència a la nostra pertinença al Maestrat”

L’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, ha manifestat el “malestar existent al municipi després de conèixer el mapa de comarques en què s’inclou al municipi a l’Alcalatén”.

De fet ha apuntat que en el pròxim ple municipal es presentarà una moció per sol·licitar a l’Institut Cartogràfic Valencià, Les Corts Valencianes i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua -entitats promotores del mapa- que corregeixin la ubicació d’Atzeneta del Maestrat i la situen a la comarca del Maestrat. El primer edil ha recordat que “en la documentació històrica que es conserva figura aquest topònim que sempre ens ha acompanyat en la nostra història”. El primer edil ha lamentat que s’haja pres com a base una comarcalització errònia i no s’haja consultat els municipis. Així mateix ha apuntat que nombrosos veïns de la localitat ja s’han dirigit al consistori per sol·licitar una correcció al mapa.

Santiago Agustina ha apuntat que el Senyoriu de l’Alcalatén comença a Les Useres i ha lamentat que al mapa es “haja pres l’Alcalatén a partir del Riu Monlleó”. L’alcalde ha recalcat la pertinença històrica del municipi a la Setena de Culla i al Maestrat