Atzeneta del Maestrat celebra la primera Cantada d’Havaneres amb un èxit total d’assistència

345
1a Cantada d'havaneres

Atzeneta del Maestrat ha celebrat aquest cap de setmana la seua primera Cantada d’Havaneres amb un èxit total d’assistència. La plaça del poble es va quedar menuda per acollir a la gran quantitat de públic assistent a una nit de música organitzada pel grup local Amics de l’Havanera d’Atzeneta amb el patrocini de l’excelentíssim ajuntament d’Atzeneta i la Diputació Provincial.

Quatre grups van ser els encarregats de donar forma a la nit i interpretar les havaneres populars més conegudes. També les d’autors com Carlos Cano o Antonio Burgos. En primer lloc van actuar Els Trobadors seguits dels clàssics Llauradors de Castelló, Voz y Modos i el grup organitzador Amics de l’Havanera. Cada grup va interpretar 5 cançons i en acabar tots a una, junt al públic, van cantar La Bella Lola. En finalitzar l’espectacle es van repartir, igual que es fa en les cantades d’havaneres tradicionals, uns gots de ron cremat.

L’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, va destacar el valor de recuperar les cantades d’havaneres “com a mecanisme per donar a conéixer esta part de la cultura i el patrimoni valencià”. Agustina va assegurar que l’Ajuntament d’Atzeneta “estarà sempre al costat d’iniciatives com aquesta donant tot el seu suport als organitzadors”.