Atzeneta del Maestrat activa els pressupostos participatius amb la votació veïnal a cinc projectes

331
– En esta primera presa de contacte han participat un total de 145 veïns

L’ Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat ha activat els pressupostos participatius exposant a votació pública cinc projectes d’interès general per al municipi. Per al consistori, es tracta d’una nova forma de fer política atenent a les necessitats i preferències dels ciutadans que, com a tal, financen amb els seus impostos les inversions municipals.

En esta primera presa de contacte amb el que podria ser un mecanisme freqüent de participació ciutadana, l’ajuntament ha proposat la construcció d’un dipòsit d’aigua per garantir l’abastiment en èpoques de sequera; la millora d’alguns carrers i voreres; l’adeqüació de l’antiga ‘Casilla’ dels peons caminers per convertir-la en un càmping; l’ampliació del local multiusos i la reforma de la casa de la música.

En la votació pública, el projecte que ha obtingut més puntuació ha estat el de la construcció d’un dipòsit d’aigua, per tant, serà la inversió prioritària del consistori per a enguany. La resta de projectes aniran desenvolupant-se al ritme que la cojuntura econòmica permeta i sempre per ordre de votació entre els veïns. En esta primera edició han participat 145 persones, una xifra que l’ajuntament espera que vaja en augment.