Atzeneta celebrarà el Sant Antoni el 21 i 22

569
Cartell Sant Antoni Atzeneta
Cartell de la festa de Sant Antoni a Atzeneta
PUBLICITAT

Els veïns de la Plaça Major organitzen enguany el Sant Antoni a Atzeneta del Maestrat. La festa en honor al patró dels animals se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de gener. Els actes religiosos, la ‘matxà’ i els jocs per als xiquets seran algunes de les cites programades.

El dissabte arrancarà amb la recollida d’argilagues. I a les 11h està previst l’arrossegament d’un pi amb cavalls. Però el moment més important de la jornada es viurà de nit, a les 21 hores, amb la benedicció d’animals i la posterior processó pels carrers de la població amb matxos i cavalls. Tot seguit es repartiran, com és costum, els pastissos. També hi haurà vi, cacaus i tramussos per a tots els assistents.

Al dia següent, se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni. I poc després tindran lloc les tradicionals cucanyes i carreres per als més menuts. Els jocs per als més majors seran de vesprada. No faltarà la ‘trencà d’olles’. Finalment, el sorteig de la baconeta rematarà els actes d’un intens cap de setmana.