Atzeneta celebra aquest cap de setmana la quinzena edició de la Fira de la Caça i la Natura

810
PUBLICITAT

Atzeneta del Maestrat celebra els dies 24 i 25 de setembre la quinzena edició de la Fira de la Caça i la Natura. L’esdeveniment es desenvoluparà en el recinte de l’antic col·legi de la població. Entorn de trenta persones treballen per organitzar les diferents activitats previstes, en aquest certamen que ja s’ha consolidat en l’agenda de la població.

La fira comptarà amb quaranta-cinc expositors. El recinte quedarà complet. Després de la inauguració de la fira es podran visitar les nombroses exposicions que s’han preparat: bolets, bicicletes antigues, ampolles de gasosa i sifons, bonsais, la gallina del Maestrat, fòssils o fotografies antigues seran alguns dels atractius. Segons han explicat els organitzadors la fira “atreu a tot tipus de públics, sobretot famílies i aficionats a la caça i de la naturalesa”.

Entorn del recinte firal es desenvoluparan nombroses activitats. Entre elles figura l’exhibició de caça amb aus rapinyaires o el concurs de dibuix per als més menuts. Així mateix diumenge s’ha previst una exhibició de les habilitats dels gossos d’atura, amb la presència del pastor d’Ares del Maestrat, Juli Bayot. També diumenge es podrà gaudir d’una paella monumental al recinte d’exposicions. La paella està patrocinada per la pizzeria l’Etrusco. En aquesta jornada un altre dels atractius serà una demostració de caça de conill amb gossos al costat del Toll de la Sant Joana.

La fira compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació i la Federació de Caça. Segons apunten els organitzadors “la Fira suposa una massiva arribada de públic. La població d’Atzeneta pot multiplicar per dos i fins i tot per tres durant aquests dos dies”.

-Treball previ

La fira suposa un intens treball previ per organitzar tots els actes i comptar amb expositors que ofereixen productes naturals o material i equipament per a la caça i la muntanya. Cada membre de l’organització té una comesa. Sense anar més lluny ahir un grup d’uns trenta voluntaris anar a la muntanya per buscar els bolets que s’exhibiran durant el proper cap de setmana.