Atzeneta avança cap a un futur més sostenible amb la creació d’una Comunitat Energètica Local

427
Signatura del conveni a Atzeneta (Foto, Ajuntament)
Signatura del conveni a Atzeneta (Foto, Ajuntament)
PUBLICITAT
  • S’estima que es deixaran d’emetre aproximadament 140 tones de CO₂ a l’any

L’Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat i la Cooperativa de la localitat han signat un conveni per dur a terme una Comunitat Energètica local, és a dir, per gestionar la seua pròpia energia i generar-la de forma eficient i a partir de fonts d’energia renovables.

En concret, es muntaran diverses instal·lacions d’energia fotovoltaica, amb 180 kW de potència, sobre les cobertes d’edificis municipals i cooperatius amb la intenció de produir més de 270.000 kWh anuals d’energia renovable en règim d’autoconsum compartit. Està previst que la inversió proporcione importants estalvis en la factura elèctrica, a més de beneficiar al medi ambient, ja que es deixaran d’emetre aproximadament 140 tones de CO₂ a l’any. Aquest projecte energètic compta amb la direcció tècnica de Magnetis Enginyeria.

Segons indiquen des del consistori, l’objectiu d’aquesta iniciativa, presentada a les ajudes convocades per l’IVACE, és assentar les bases d’una col·laboració publicoprivada que permeta crear un model de generació elèctrica que puga anar creixent i donant cabuda a altres agents econòmics i particulars.

Cal indicar que no és la primera col·laboració entre l’Ajuntament i la Cooperativa en l’àmbit energètic, ja que aquestes entitats són propietàries de dues plantes fotovoltaiques des de l’any 2007, amb una producció anual de més de 300 MWh.