Festival Conta’m a Atzeneta del Maestrat

338
CONTA'M

“Conta’m: festival de contes al Maestrat” és la proposta que l’associació Maestrat Viu organitza a Atzeneta del Maestrat aquest cap de setmana, del 19 al 21 de juliol, amb la col·laboració de la Comissió Cultural d’Atzeneta i l’ajuntament de la localitat.

Podeu consultar ací el programa:

DIVENDRES 19 DE JULIOL

10 h a 18.15 h Primera jornada de formació docent: Conta’M el conte a l’aula. Organització: Cefire-Castelló. Lloc: Casa de Cultura d’Atzeneta, a la Plaça núm. 4.

20 h Música i contes: Les mil i una nits. Interpretació de Schéhérazade, la suite simfònica en quatre moviments de Nicolai Rimski-Kórsakov, basada en escenes de Les mil i una nits, a càrrec de la Banda Municipal de Castelló de la Plana, dirigida per Marcel Ortega Martí i amb PauFogàs Lomas com a violí solista. Històries contades a càrrec de Felip Kervarec, Almudena Francés i José Luis Gutiérrez Guti. Lloc: davant l’ermita de Sant Roc, a la Plaça.

22.30 h Contes per a adults: El vetlatori de Batiste. Narració a càrrec d’Almudena Francés. Lloc: plaça de la Mare de Déu de Loreto.

23.30 h Concert de música d’autora: Entre teles. Actuació de Xiomara Abello, acompanyada de Carlos Llidó. Lloc: carrer del Maestrat.

DISSABTE 20 DE JULIOL

10 h a 13.30 h Fireta del conte. Inauguració de la fira de llibres, en què participen les editorials Edicions Bromera (Alzira), Onada Edicions (Benicarló), Andana Editorial (Algemesí), el Grup La Deriva (Terres de l’Ebre), Trencatimons Editors (la Vall d’Uixó) i Babi Di-bú, i les llibreries Abacus (Castelló), Noviembre (Benicàssim) i Rincón de los Duendes (Castelló). Lloc: carrer de la Puríssima.

10.30 h – 12 h Marató de Contes per a tots els públics: sessió de contes contats a càrrec de de les persones inscrites prèviament. L’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, inaugurarà la marató contant una història. Marató d’Il·lustració: sessió d’il·lustració duta a terme per les persones inscrites prèviament. La inscripció per a contar i per a dibuixar s’ha de gestionar prèviament a festivalcontam@gmail.com. Lloc: la Placeta, de la Divina Pastora.

12.15 h Caminada pel poble escoltant històries per a tots els públics: Ronda de rondalles. La dolçaina i el tabal acompanyaran els narradors Felip Kervarec, Almudena Francés i José Luis Gutiérrez Guti. Punt de trobada: porta de l’Església Parroquial.

17 h – 19 h Continuació de la Marató de Contes per a tots els públics i de la Marató d’Il·lustració. Convé recordar que la inscripció per a contar i per a dibuixar s’ha de gestionar prèviament a festivalcontam@gmail.com. Lloc: la Placeta, de la Divina Pastora.

17 h – 20:30 h Fireta del conte: reapertura de la fira de llibres. Lloc: carrer de la Puríssima.

19 h Contes per a públic familiar: La maleta dels contes. Narració a càrrec de Felip Kervarec. Lloc: pati de l’Antic Convent, a l’avinguda de Castelló.

22.30 h Contes per a adults: Cuentos del filandar. Narració a càrrec de José Luis Gutiérrez Guti. Lloc: ermita de Sant Gregori.

DIUMENGE 21 DE JULIOL

11 h Contes per a públic familiar: La casa de Carmeta. Narració a càrrec d’Almudena Francés. Lloc: placeta de la Presó.

11.30 h Xerrada: L’anecdotari de Ferran Sanchis. De l’oralitat al paper. A càrrec del recopilador Joan Montañés Xipell, amb la intervenció de l’informant Ferran Sanchis. Lloc: Casa de la Cultura.

12.30 h Visita guiada al poble: Una història d’Atzeneta. Explicació a càrrec de Santiago Agustina. Punt de trobada: porta de l’Església Parroquial.

14 h Dinar popular amb productes de la terra organitzat pel Casal Popular d’Atzeneta. Preu: 10 €, amb inscripció prèvia. Hi ha la possibilitat de concretar una opció vegana. Inscripció: a l’Oficina de Turisme o a casalatzeneta@gmail.com. Lloc del dinar: carrer del Maestrat.

16 h Cloenda del festival. Comiat breu a càrrec dels professionals de la narració Felip Kervarec, Almudena Francés i José Luis Guitiérrez Guti. Lloc: carrer del Maestrat

VA SER NOTÍCIA A DIADIA