Atenció i guia personalitzats per a les dones de la Mancomunitat Alt Maestrat

245

L’Agent d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat, Silvia Piquer, s’encarrega de transmetre atenció, assessorament i ajuda a les dones de les localitats integrades en els Serveis Socials de la Mancomunitat Alt Maestrat: Culla, Benassal, Vilar de Canes, La Torre d’en Besora, Albocàsser, Tírig i La Serratella.

Una de les activitats principals de l’Agent d’Igualtat és dissenyar i planificar programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes. De la mateixa manera, es busca previndre i detectar conductes que deriven en violència de gènere. “Es dissenyen i impulsen campanyes i accions de sensibilització i informació a la població en matèria d’igualtat i violència de gènere. Per exemple, la campanya del 8 març ‘Per mi, per totes’ i el concurs de cartells organitzat en els instituts, que va tindre molt bona acollida i va aconseguir involucrar a la joventut en aquest dia tan assenyalat” ha afirmat Silvia Piquer.

Així mateix, “estem treballant en l’elaboració del I Pla d’Igualtat Intern de la Mancomunitat Alt Maestrat” ha ressaltat Piquer qui ha indicat que “en breu es convocarà a les persones que formen part de la Comissió d’Igualtat perquè puguen aportar al·legacions als resultats obtinguts en la fase de diagnòstic”. De la mateixa manera, s’està lluitant per a aconseguir que tots els municipis integrats en la Mancomunitat Alt Maestrat compten amb Plans Interns d’Igualtat, “per al que hem demanat diferents subvencions a la Diputació de Castelló”.

“El nostre treball amb les dones del territori és essencial” ha emfatitzat l’Agent d’Igualtat. “Els Agents d’Igualtat s’insereixen per la Llei 3/2019 de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana dins de l’Equip Bàsic d’Atenció Primària de Serveis Socials, per aquest motiu, la coordinació amb els treballadors socials és constant, es treballa de manera multidisciplinària per a atendre aquelles dones amb el risc d’exclusió i amb problemàtiques vinculades a la violència de gènere” ha afirmat Piquer. “En el que portem d’any s’han realitzat més de 30 atencions a dones de la Mancomunitat”.

Tampoc falta l’atenció i l’assessorament a ajuntaments, associacions de dones i empreses que busquen guia i consell.

L’Agent d’Igualtat ofereix servei tant de manera presencial com telemàtica. “Encara que la seu de la Mancomunitat Alt Maestrat es troba a Albocàsser, em desplace a qualsevol dels municipis de la Mancomunitat si alguna dona ho necessita” ha ressaltat Piquer. El telèfon de contacte directe amb l’àrea d’Igualtat és el 618 12 44 35 i l’e-mail igualtat@mancomunitataltmaestrat.es.