Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land

97
PUBLICITAT

Entremig de la història, la natura i el patrimoni que amaguen els racons del territori Alt Maestrat Human Land, també treu el cap la gastronomia, un aspecte que el fa únic i especial. Amb una cuina de caràcter rural on es fa ús dels productes de km0, l’Alt Maestrat ofereix plats típics com el corder, el conill amb caragols, el ‘ternasco’, el tombet o l’Olla del Maestrat.

Com si d’històries es tractara, aquestes receptes han anat perdurant en el temps i passant de generació en generació al llarg dels anys, fent que, ara com ara, encara es conserven i es puguen tastar en els diferents restaurants de la comarca. En aquests hi trobem des de receptes realitzades a l’estil tradicional, conservant tots els aspectes de la recepta, fins a adaptacions més modernes i avantguardistes que també conserven els mateixos ingredients. Així, es dona un punt de novetat a la més pura tradició.

Aquestes receptes, però, es poden portar a terme gràcies a tots els productes que dona el territori, i és que l’Alt Maestrat és ric en ingredients naturals, que s’han aprofitat per a fer d’aquestes receptes, els plats típics del territori. Un dels casos a destacar és el de la tòfona, que sorgeix sota les carrasques i els avellaners, dels quals el nostre territori està plagat.

Si més no, els fruits secs són uns dels altres ingredients per excel·lència que aporten un toc especial a la gastronomia de l’Alt Maestrat. L’avellana de Benassal i l’ametlla d’Albocàsser s’utilitzen per a coques, gelats, salses salades i dolços; i vet si és gran la seua importància, que tenen, fins i tot, jornades dedicades a elles.

L’oli verge d’oliva és un clàssic de la dieta mediterrània i reconegut mundialment per la seua exquisidesa. Culla i Albocàsser són dos dels municipis d’on procedeix aquest líquid que acompanya qualsevol recepta. A més, arreu de tota la comarca hi creixen plantes aromàtiques i flors amb les quals es crea una dolcíssima mel que poden assaborir els més llépols.

Així doncs, Benassal i Catí comparteixen dos dels productes més importants en la gastronomia maestrina. I és que si vols tastar un bon formatge artesanal, no dubtes a visitar aquests dos municipis, on fan formatges, procedents de les seues pròpies ovelles i cabres, que han estat reconeguts nacional i internacionalment.

Finalment, per a poder ajudar a baixar aquests tan increïbles formatges, tant Benassal com Catí t’oferiran una aigua, pròpia de la seua terra, que és sempre la millor candidata per a acompanyar una bona menjada al territori Alt Maestrat Human Land.