ASICS Penyagolosa Trails premiarà el compromís mediambiental dels corredors amb 5 dorsals per a l’edició 2024

81
PUBLICITAT

Neix l’Ecodorsal, una iniciativa que pretén premiar el compromís mediambiental dels corredors i conscienciar sobre la cura i respecte de l’entorn. Així, el proper 22 d’abril, els corredors que dipositen els seus residus a la zona habilitada a la meta de Sant Joan, entraran al sorteig de 5 dorsals directes per a l’edició d’ASICS Penyagolosa Trails 2024.

El director d’ASICS Penyagolosa Trails, Tico Cervera, explica que “la cura del medi ambient és una prioritat per a l’organització i volem que, amb la feina de tothom, les carreres tinguen un impacte 0 a l’entorn”. Així, assenyala que “és l’obligació de tots i totes conservar els seus residus i embalatges en espera de traslladar-los fins als recipients posats als avituallaments i aquest Ecodorsal és només una forma de premiar aquest compromís ambiental dels corredors, i creiem que pot ajudar a conscienciar sobre la seva importància”.

Cal recordar que està estrictament prohibit abandonar residus (envasos de gels, papers, deixalles orgàniques, embalatges plàstics…) al recorregut. Hi ha recipients de recollida selectiva a cada avituallament i han de ser utilitzats de forma obligatòria. Tots els participants han de conservar els seus residus i embalatges en espera de poder llençar-los als recipients posats a la seva disposició als avituallaments.

Per a l’organització d’ASICS Penyagolosa Trails, són una prioritat les pràctiques sostenibles i aquest treball de respecte al medi ambient que es realitza va ser reconegut amb el certificat ISO en Sistemes de Gestió d’Esdeveniments Sostenibles. Entre les nombroses accions de cura de l’entorn que es duen a terme en carrera podem destacar que es fomenta la compra de productes sostenibles, es preveu la generació de residus i aquests es gestionen de forma selectiva i eficaç, es fomenta un ús responsable i racional del aigua i pràctiques responsables de l’ús de l’energia, s’afavoreix la mobilitat col·lectiva, es protegeix i es conserva l’entorn rural o es transmeten missatges sensibilitzadors. A més, sempre es recullen les deixalles, fins i tot els dies després de carrera, per deixar l’entorn tal com estava abans de la cursa.

L’escenari pel qual discorres la MiM i la CSP, Parc Natural de Penyagolosa, Monument Natural del Camí dels Pelegrins, Santuari de Sant Joan de Penyagolosa i les serres i muntanyes difverses que travessen, són espais de gran valor mediambiental, així com importants referents culturals de la traïció castellonenca. I tenir-ne cura és la màxima prioritat per a l’organització.

Com funcionarà l’Ecodorsal?

A la zona meta de Sant Joan de Penyagolosa hi haurà una zona habilitada per dipositar els residus i uns voluntaris que anotaran el nom de qui hagi realitzat aquesta acció. Entre tots els corredors i corredores que depositen envasos de gels, papers, deixalles orgàniques, embalatges plàstics… se sortejaran 5 dorsals directes, és a dir gratuïts i sense haver de passar per sorteig, per a l’edició 2024 d’ASICS Penyagolosa Trails.