ASICS Penyagolosa Trails arranca i viurà el proper cap de setmana a la 24a edició de la MiM i l’11a de la CSP

92
PUBLICITAT

La província de Castelló es prepara per vibrar amb el millor Trail running de la mà d’ASICS Penyagolosa Trails. A la jornada d’avui, s’ha donat la benvinguda a la 24a edició de la MiM i l’11a de la CSP en un acte al pati de la Diputació de Castelló.

A l’acte han participat el diputat de la Diputació de Castelló Ximo Huguet, el Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, el director de comunicació de la Fundació Trinidad Alfonso, Julián Lafuente, el president de Facsa, Enrique Gimeno, els representants de la Fundació del Vila-real CF, Mónica Montoya i Marcos Senna, i el director d’ASICS Penyagolosa Trails, Tico Cervera.

El diputat Ximo Huguet ha assenyalat que “la província de Castelló es reafirma com a epicentre de competicions esportives de caràcter internacional, fet que suposa un orgull per a unes comarques que estimen tant lʻesport i que, a més, és bressol dʻextraordinaris i extraordinàries esportistes”. I afegia que l’esport de muntanya compta amb una gran tradició al nostre territori i, en aquest sentit, és important la sana convivència entre l’entorn natural i l’esport. Sobretot, posant èmfasi en el respecte i la cura del medi ambient”.

El secretari autonòmic Ximo López afirmava que “l’esport vertebra el territori i un esdeveniment com aquest fa comunitat”. Les comarques de l’interior necessiten que s’hi treballe i que se’ls de vida i l’esport dóna vida, ajuda al desenvolupament econòmic i dóna viabilitat als pobles”.

El representant de la Fundació Trinidad Alfonso, Julián Lafuente, destacava que “aquest és un esdeveniment que construeix la Comunitat de l’Esport. És un esdeveniment de primer nivell i que genera riquesa, atraient molts corredors de fora”.

Finalment, Tico Cervera ha volgut agrair a totes les entitats “el ferm suport que presten a ASICS Penyagolosa Trails i que fan que any rere any puguem organitzar un esdeveniment com aquest i que puguem aconseguir que sigui un èxit”. El director de la prova destacava que “estem a les portes de tornar a vibrar amb un esport com el Trail running i de viure una edició espectacular, amb grandíssims corredors que vindran des de tot el món a gaudir de les muntanyes de Castelló, amb 2100 valents que s’enfrontaran a la MiM i la CSP, amb els centenars de voluntaris que es bolquen a la prova, amb els patrocinadors, clubs esportius, equips de seguretat i metges… tots unint esforços per aconseguir el millor resultat”. Tico Cervera afegia que “afrontem una nova edició amb la màxima autoexigència organitzativa, amb el repte de fer sempre una edició millor que l’anterior. I amb l’objectiu imprescindible que l’impacte de l’esdeveniment siga pràcticament nul a l’entorn per on transcorre. Perquè esport i natura han d’anar de la mà, i cal buscar una col·laboració entre totes les entitats per treballar juntes en benefici de la conservació”.

2100 corredors prendran la sortida el proper cap de setmana. Cal recordar que per a aquest nombre de dorsals, al desembre es van registrar 4294 preinscripcions de 38 nacionalitats i de 44 províncies espanyoles. Unes dades que posen de manifest el gran interès que desperta ASICS Penyagolosa Trails entre els corredors i corredores de tot el món. La CSP arrencarà la matinada de divendres a dissabte a les 00:00 hores i tindrà 106 quilòmetres amb 5560 metres de desnivell positiu, a través dels termes municipals de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Llucena, Atzeneta, Benafigos, Culla, Vistabella, Xodos i Villahermosa del Río. La MiM sortirà sis hores més tard i tindrà 60 quilòmetres amb 3300 metres de desnivell positiu, travessant els termes de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Llucena, Xodos i Vistabella.

Aquesta edició de la MiM i la CSP tindran un gran cartell amb la presència d’alguns dels millors corredors del món. A la MiM trobarem Hannes Namberger, Anders Kjaerevic, Ricardo Cherta, Josep Àngel Fernández Canales, Cristian Ionel Manole, Miquel Cavaller, Ramon Manetsch, Didrik Hermansen, Raul Butaci, Abel Carreter, Jesús Gil, Mario Olmedo, Samuel Dàvila, Kamil Lesniak, Àlex Marín, Vicente Calvo, Gemma Arenas, Mònica Vives, Kelly Wolf, Dominika Stielmach, Rosanna Buchauer, Virginia Pérez, Sandra Sevillano, Sara Rebeka Linde, Tereza Kubickova o Jessica Tipan. A la CSP, Yanqiao Yun, Tom Hudec, David Prades, Ben Dhiman, Yannick Noel, Dani Colom, Agustín Luján, Hirokazu Nishimura, Ramon Recatalá, Juanjo Larrotcha, Jocelune Pauly, Camilla Spagnol, Eli Ríos, Mercedes Pila, Raquel Casa Escuriola… Un cartell increïble que fa preveure un autèntic espectacle.

Fira del Corredor i Programa

Recordem el programa de la prova. Dijous, a les 17 hores, tindrà lloc el Test de Producte d’ASICS a les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I. Divendres, d’11 a 21 hores tindrà lloc la Fira del Corredor i recollida de dorsals a la Plaça de les Aules de Castelló.

A la mateixa fira s’enregistrarà el programa Ingrávidos de Ràdio Marca i, a les 17 hores, hi haurà una xerrada informal amb les corredores d’ASICS Sara Alonso i Nuria Gil. A les 18.30 h. tindrà lloc la xerrada tècnica de la MiM i la CSP.

La matinada del divendres al dissabte, a les 00.00 h. arrancarà la CSP des de la Universitat Jaume I. Sis hores més tard, començarà la MiM des del mateix lloc. Un cop arriben a meta els primers classificats, es realitzarà la Cerimònia de les Flors a Sant Joan. I finalment, a les 21 hores conclourà la MiM ia les 1:45 h. del matí la CSP.