ASICS Penyagolosa Trails 2024 ja té data: del 19 al 21 d’abril

88
PUBLICITAT

ASICS Penyagolosa Trails és present aquesta setmana al Saló Ultra-Trail d’UTMB, la fira més important d’aquest esport. Allí, ha revelat la data en què se celebrarà l’edició del 2024: del 19 al 21 d’abril. Les preinscripcions es faran al novembre i al desembre d’aquest any ia les properes setmanes es detallaran algunes novetats relatives a l’esdeveniment. Una és que la Marató i Mitja farà 25 anys, cosa que poques curses de muntanya han aconseguit.

Per això, des de l’organització ja es treballa en diferents iniciatives que serviran per recordar com va començar la MiM i com ha evolucionat fins avui dia, fins a convertir-se en una prova referent i emblemàtica al calendari nacional i internacional. Aquests 25 anys de la MiM seran protagonistes a la propera edició d’ASICS Penyagolosa Trails i també s’estan desenvolupant un nou projecte que té com a objectiu vertebrar el territori a través de l’esport i l’educació. En les properes setmanes se’n donaran més detalls.

Va ser als anys 90 quan set muntanyencs van decidir fer la ruta de la Lluna Plena de Castelló a Sant Joan de Penyagolosa en un sol dia en comptes de dos. D’aquesta manera naixia la MiM, entre camins mil·lenaris que han servit de vies de comunicació entre masies i pobles i que han allotjat nombrosos pelegrinatges al llarg de la història. El 1999, es va celebrar la primera edició de la MiM, quan hi havia poques carreres de muntanya en territori nacional.

A més de la MiM (60 quilòmetres), ASICS Penyagolosa Trails tindrà la 12a edició de la CSP (106 quilòmetres), que també és una cursa que ha esdevingut referent de la ultra distància.

Saló UTMB

ASICS Penyagolosa Trails està promocionant les seves carreres al Saló UIltra-Trail d’UTMB a Chamonix, per on passaran fins divendres milers de corredors i corredores. Gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló, la cursa assisteix des de l’any 2012 a aquesta cita, sempre amb l’objectiu de posicionar la província de Castelló com un referent al circuit internacional de Trail i difondre l’encant natural i paisatgístic del Parc Natural del Penyagolosa i els seus voltants.

Durant els dies que dura la fira, ASICS Penyagolosa Trails tornarà a organitzar diferents activitats, com la Paella Party, que contribueixen a donar conèixer també la gastronomia del territori i sempre és un reclam per anar a l’estand castellonenc. A més, es repartirà orxata o sagnia, com en anteriors edicions.