ASETMICO entrega el seu premi 2020 a Turisme Comunitat Valenciana

599
Acte presentació premi
PUBLICITAT

Aquest està impulsat per la posada en marxa del Centre de turisme Morella-Els Ports a la Fàbrica Giner

El CdT+i suposa un revulsiu socioeconòmic per a tota la comarca i la formació d’àmbit turístic d’interior

L’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca ha entregat avui el Premi ASETMICO 2020 a Turisme Comunitat Valenciana per la posada en marxa del Centre de Turisme Morella-Els Ports. Aquest està situat a la Fàbrica Giner i suposa un revulsiu socioeconòmic per a tota la comarca amb la incentivació de la formació d’àmbit turístic especialitzat en les zones d’interior.

L’acte s’ha celebrat al Centre de turisme i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president d’ASETMICO, Javi Tena, i ha recollit el guardó el Secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer. D’aquesta manera, l’alcalde ha destacat que “la recuperació de la Fàbrica Giner i la posada en funcionament del Centre de Turisme en aquest espai ha de suposar un important incentiu per a la formació especialitzada amb les necessitats de la comarca”. L’edil ha explicat que “aquest premi atorgat per l’associació d’empresaris posa en valor la importància d’un centre com aquest en una zona d’interior i donar suport als autònoms i empreses”.

D’altra banda, Javi ha remarcat que “es d’agrair quan també es pensa en l’interior per a desenvolupar projectes turístics de la importància d’aquest Centre de Turisme, pensant en el futur i la formació”. Finalment, Francesc ha “agraït aquest reconeixement que ve d’empreses familiars i xicotetes, que són un exemple de sumar esforços per a aconseguir els seus objectius”.

El premi anual d’ASETMICO l’han rebut importants entitats des que es va crear l’any 1999. La primera entitat que reconeixia l’associació va ser a la Universitat Jaume I i al llarg dels anys, l’han rebut altres personalitats i entitats com l’Associació Firal dels Ports, Com sona l’ESO, el Club ciclista de Vila-real, la Confraria de Llauradors i Ramaders, els carrers del Sexenni, l’associació de Los pueblos más bonitos de España o l’Early Music Morella.

Cal recordar que el Centre de Turisme Morella-Els Ports és un projecte innovador, ja que és el primer situat en una zona d’interior en tota la Comunitat Valenciana. Així, durant l’any 2018 i 2019 es va realitzar una actuació de rehabilitació i millora del complex de la Fàbrica Giner per a albergar aquest centre de formació, el qual pot allotjar uns 70 alumnes, així com el professorat i personal, de manera que es pretén fomentar l’ocupació en el territori. A més, al mes de setembre de l’any 2020 es va posar en funcionament i ha realitzat diferents cursos durant el curs acadèmic, així com ja es treballa en la preparació dels cursos a partir de setembre com són els d’operacions bàsiques de cuina, noves formes de venda directa en línia en turisme d’interior, operacions bàsiques de restaurant i bar, formació bàsica en higiene manipulador d’aliments i control d’al·lèrgens, com treballar amb turisme de fauna des de l’allotjament rural i mindful nature walking.

Early Music Morella impulsa la seva internacionalització amb el CMM de París i el Festival de Bolzano

Early Music Morella, Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, ha comptat amb la presència dels programadors internacionals Claudio Astronio, Festival Antiqua, Bolzano Festival Bozen (Itàlia) i Brigitte Lesne, Centre de Musique Medievale de Paris (França), entitats amb les que està previst realitzar un acord per desenvolupar diverses col·laboracions i sinergies, així com l’intercanvi d’estudiants i professors.

Astronio i Lesne han mantingut una reunió amb Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Carles Magraner, director artístic d’Early Music Morella, en la qual han compartit impressions i experiències al voltant de la música medieval. La presència d’aquests programadors al festival és una iniciativa que compta amb el suport d’Acció Cultural Espanyola a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE).