Arriba la segona trobada de La Valltorta

76
PUBLICITAT

El proper diumenge 21 d’abril els veïns d’Albocàsser, Les Coves de Vinromà i Tírig es trobaran al barranc de la Valltorta, als tolls del Matar. Cada grup de caminants eixirà des del seu poble, els de les Coves de Vinromà a les 7,30 h, els d’Albocàsser a les 8 h i els de Tírig a les 9 hores per arribar al punt de trobada que està previst a les 11 hores del matí. Allí els assistents podran gaudir d’una demostració de ferraments i habilitats en la Prehistòria a càrrec de Francesc Bellmunt. Abans de l’acte es guardarà un minut de silenci en record de Miquel Guardiola, l’arqueòleg que va participar en la I Trobada de la Valltorta.

En finalitzar cada grup continuarà la seua ruta. La caminada està organitzada pel Grup Anem Anant d’Albocàsser, l’associació Cultural Tossal Gros de les Coves de Vinromà i l’associació Cultural de Tírig. El museu de la Valltorta col·labora amb els organitzadors mitjançant l’activitat programada en el punt de trobada.

La primera trobada a la Valltorta es va fer l’any 2017 amb motiu del Centenari del descobriment de la Cova dels Cavalls i la prospecció del Barranc i la segona trobada amb motiu del vint i cinc aniversari de la Declaració de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani, Patrimoni Mundial, una manera de reivindicar el valor d’aquest patrimoni des de les comunitats locals.