Arriba la 5a edició del Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la

433
Festival rural de Titelles
PUBLICITAT

Del 9 al 31 d’agost arriba a la comarca dels Ports el 5é Festival Portsxinel·la, un dels festivals celebrats en espais rurals més importants, on es portaran a terme diverses actuacions de titelles arreu dels pobles i també via en línia. L’objectiu d’aquest és recuperar i donar visibilitat a la cultura de qualitat en lez zones més rurals. L’1 i el 2 de juliol es va presentar el Festival a Palanques i a Castelló.

Es realitzarà un taller en línia basat en la construcció de màscares a càrrec de Name Name Teatro dividit en 6 sessions que tindran lloc els dies 9, 13, 16, 18, 23 i 26 d’agost.

Hi haurà una sèrie de representacions que s’acolliran en diversos pobles. L’obra Nino & Mambrú s’estrenarà a Cinctorres el 13 d’agost, l’endemà estarà a Herbers, el 15 a Castellfort i el 16 a Morella. Portell acollirà el teatre Las habichuelas mágicas, que després serà representada a Todolella el dia 15.

El 14 d’agost tindrà lloc Punchinellis a Palanques, que el 15 es celebrarà a Forcall. Cenicienta es representarà a La Mata. L’obra swimming marionetes es portarà a terme el dia 18 d’agost a Vilafranca, i el 19 a Forcall.

A Cinctorres s’estrenarà Rinxolets d’or el dia 18, l’endemà passarà per Benassal i al 21 per Vallibona. Màquina gramòptica es representarà a Forcall, Todolella i Villores els dies 18, 20 i 21 respectivament.

Dijous 19 es presenta el llibre Paisatges escènics de Xarxa Teatre a Morella. Es realitzarà també la representació de Hai, la pescadora de somnis a Vilafranca que, dies després farà a Morella.

La terra dels babaus es mostrarà per primera vegada a Cinctorres el 20 d’agost. El mateix dia, a Sorita, tindrà lloc Grandpa (L’avi), que es tornara a representar a Todolella el 22. Castell de Cabres acollirà l’obra Poucette, que es realitzarà després a Morella. Villores rebrà la trobada titellaire del festival el dia 22, i a Olocau del Rei es representarà La pequeña viajera, que tancarà les representacions el dia 23 d’agost a la Todolella.

Finalment, els encarregats de tancar el festival són els tallers, el 30 d’agost i l’1 de setembre es portaran a terme dues sessions del curs La Màscara en moviment. Per a més informació es pot visitar la web www.festivalportsxinella.com