Arriba a Benassal, Albocàsser i Culla la jornada de teatre per a joves ‘Xalar a l’Alt Maestrat’

451
Lluïsa Monferrer i Pedro Granero en la presentació del festival
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló impulsa un teatre per a joves a Benassal, Albocàsser i Culla. La diputada provincial de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha presentat el primer festival d’arts escèniques participat per a joves que, sota el títol de ‘Xalar a l’Alt Mestrat’, es celebrarà els dies 12, 13 i 14 de maig de 2023 a Benassal, Albocàsser i Culla. Monferrer ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “fomentar la dinamització cultural en les zones rurals al mateix temps que motivar la participació directa de la joventut”.

Un festival participat consisteix a fer partícip al públic o un col·lectiu de gent en el disseny de la programació, organització i desenvolupament d’un esdeveniment cultural. ‘Xalar a l’Alt Mestrat’ planteja la creació d’un festival d’arts escèniques en el qual siga la població jove, de 14 a 30 anys, la que desenvolupe aquestes tasques.

La primera jornada de participació serà el pròxim dissabte a les 17:30 a La Costureta de Benassal, per a decidir quines seran les obres que s’exhibiran. En aquest procés es comptarà amb una mediació artística.

Monferrer explica que, d’aquesta manera, “ens assegurem que la programació interpel·le a la població jove i generem una experiència de participació continuada dels joves en diverses tasques de gestió cultural”, ha afegit la diputada provincial de Joventut.

A l’acte de presentació també ha assistit Pedro Granero, membre de l’associació Plataforma Escènica que s’encarrega de desenvolupar aquest festival. Granero ha explicat que el desembre es va obrir la convocatòria per a la presentació d’obres i ha assenyalat que s’han presentat més de 95 obres “de gran qualitat i que inclús han estat nominades als premis Max de les arts escèniques”.

Monferrer ha destacat que aquest projecte és un dels primers resultats de la posada en marxa del Pla Provincial de Joventut que van iniciar el passat 28 de desembre a Morella amb una convivència a la comarca dels Ports. “Des de la Diputació hem treballat des del primer moment a activar l’àrea de Joventut implementant activitats al territori, com la que vam realitzar a Morella i ara realitzarem aquesta altra”, ha conclòs la diputada.