Arranquen a Morella les obres de millora urbana de la Porta de Forcall

517
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella continua amb el seu pla de renovació urbana i avui s’inicien els treballs de millora del paviment del tram pendent de Porta de Forcall, en el mateix punt d’eixida de la ciutat. La brigada municipal d’obres portarà a terme aquesta actuació, la qual està previst que finalitze en dos mesos aproximadament. Així, des de l’ajuntament s’ha establert un pla de trànsit especial, així com la realització de les obres en dues fases, per afectar mínimament a la circulació en aquesta zona, ja que és una de les més congestionades dins del nucli històric de Morella. Així, el portal està tallat al trànsit i la circulació pel carrer La Muralla és d’una sola direcció en sentit d’eixida de la ciutat pel portal de Sant Mateu.

Els treballs de millora urbana a Porta de Forcall consisteixen, sobretot, en la renovació de paviment del punt d’eixida de Morella. Aquest està molt deteriorat a causa de la quantitat de vehicles pesants que circulen per aquesta zona de l’interior de les muralles. La Policia Local coordinarà i informarà l’afecció al trànsit d’aquesta actuació tant en el mateix veïnat, com en les empreses que per motius de transport de material, necessiten pas en aquest encreuament. A més, el contenidor de fems d’aquest espai s’ha traslladat a pocs metres a la plaça de la font de la figuera. També, durant les setmanes anteriors a l’inici de l’actuació, s’han realitzat treballs de neteja en el tram de muralla del portal de Forcall.

Les instal·lacions soterrades, tant de conducció d’aigua i clavegueram, com elèctriques, ja es van millorar en intervencions anteriors. Així, l’acabat en el portal d’eixida de la ciutat serà d’empedrat com en els carrers adjacents amb una part diferent en la zona més pròxima al portal. Cal recordar que, aquesta actuació compta amb un pressupost de 44.427,50 euros i es realitzen dins del pla Reactivem Castelló de la Diputació de Castelló.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una actuació molt important per a finalitzar les actuacions de millora en aquesta zona  baixa de Morella i per on hi ha més trànsit de la ciutat”. L’edil ha explicat que “es tracta d’un tram complicat a causa del trànsit freqüent, per la qual cosa s’ha previst un pla especial i afectar a la circulació el mínim possible” i ha afegit que “l’actuació es farà en dues fases amb aquesta finalitat i que no es talle el trànsit per complet”.