Arranca la campanya de vacunació enfront la COVID-19 al País Valencià

584
Vacunació COVID
PUBLICITAT

El diumenge 27 de desembre s’ha convertit en una data històrica per a Espanya després que s’aplicaren les primeres vacunes contra la COVID-19. Al País Valencià, al voltant de les 700 persones han rebut ja les primeres dosis, totes elles referides a gent major que pertany al grup de més risc i que viuen a residències. Segons han informat fonts de Conselleria de Sanitat, la jornada ha transcorregut sense problemes, i s’espera que les pròximes jornades es desenvolupen d’aquesta manera. Avui s’esperen unes 5000 vacunes a la província de Castelló, 10000 a Alacant i 16000 a València.

Aproximadament el dilluns 18 de gener rebran la segona dosi, amb el que quedaran immunitzades definitivament contra el coronavirus. Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han explicat que, entre les persones que han rebut ja aquesta primera dosi de la vacuna, «s’ha observat satisfacció general com a tònica dominant» al mateix temps que destaquen que «la vacunació s’ha dut a terme amb total normalitat i amb el ritme previst per a aquesta primera jornada de diumenge».

A la província de Castelló, la primera persona vacunada, en una residència de Borriana, ha sigut Benilde Domingo Monferrer, de 86 anys, nascuda a Benafigos. La primera persona de la Comunitat Valenciana a ser vacunada ha sigut Batiste Martí, de 81 anys, en la residència de Rafelbunyol. A poc a poc, i segons els plans creats pel Ministeri de Sanitat, els grups amb més incidència s’aniran vacunant en una primera fase que pot arribar fins a l’entrada de la primavera: cada dilluns, durant 12 setmanes, Espanya rebrà 350 mil dosis de vacuna Pfizer. De moment, els valencians i valencianes més majors ja s’allunyen del perill de la COVID-19.