Arranca el congrés educatiu de Vilafranca

147
Arranca el congrés educatiu de Vilafranca
Arranca el congrés educatiu de Vilafranca

Durant tota la jornada d’avui, la Casa de la Cultura de Vilafranca acull una nova edició del congrés educatiu “Educacció” que enguany s’emmarca sota el lema “Si arriba al cor, arriba al cap”.

Al llarg del dia se succeiran diferents xarrades i ponències sobre els models educatius i les formes d’aprenentatge en xiquets i joves. A més, a la jornada d’obertura ha assistit el conseller de Educació, Vicent Marzà.

A les 10.00 hores va començar la ponència “Espais d’aprenentatge” impartida per Siro López, a les 12.00 hores la xarrada va versar sobre “Nous models organitzatius” i va ser duta a terme per membres de la Escola el Sol i la Lluna (Castellar del Vallés) i l’IES Jaume I (Borriana).

Aquesta vesprada es realitzaran comunicacions simultànies. Les dirigides a professors de primària són: “TIL” del col·legi de la Vall d’Alba, “Si vols pots. Per una educació inclusiva” del CPEE Castell Vell, CEIP Tombatossals, CEIP Pintor Castell i CPEE El Somni, i “Valorem l’Educació Plàstica. Experiència d’aula” per Irene Martí Tugal. Quant a les comunicacions dirigides a secundària estan “Booktrailer com a experiència educativa interdisciplinària” de Sanja Dabic, Beatriz Aledón i Lledó Queral; “No estàs sol: una experiència educativa a través de la música” per Inma Bellés i Maria Gimeno i “A la recerca del tresor que portem dins. L’aula de secundària vista des de l’Educació Social” per Caterina Monfort.

La jornada acabarà amb la ponència “El nostre cervell prefereix aprendre jugant” dirigida per Eva Forcadell. Aquesta última xarrada està oberta al públic de manera que poden assistir pares i mares d’alumnes que vulguen aprendre sobre el tema.