Aritz Egea i Marta Molist es proclamen campions d’Espanya en una edició de Penyagolosa Trails històrica

785
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

Penyagolosa Trails prometia una de les millors edicions de la seua història i les expectatives s’han complert. Curses rapidíssimes i molt disputades que s’han resolt amb finals molt estrets a la MiM i amb un espectacular rècord de la prova de Hannes Namberger. El francès Kevin Vermeulen s’ha imposat per pocs segons a Aritz Egea, que s’ha proclamat campió d’Espanya d’Ultra Trail Running de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. En categoria femenina, Marta Molist ha vençut Gemma Arenas i Mónica Vives, en un altre final ajustat.

Ni el fred, el vent i la pluja han frenat avui els corredors que han volat pels camins de Penyagolosa Trails. L’esperada edició de la MiM reunia el millor cartell de la història i s’ha imposat un ritme altíssim de carrera. A la primera part de carrera el gran animador ha estat Anders Kjaerevik, que arribava líder als avituallaments de la Bassa i Les Useres. Ja es preveia que tot es podia decidir a la part final, ja que les diferències eren molt menudes i en menys de 5 minuts marxaven més d’una desena d’atletes. En categoria femenina passava el mateix, Mònica Vives, Marta Molist i Gemma Arenas lluitaven de tu a tu amb escasses diferències. A Torrosselles (km 41), Vermeulen arribava a Kjaerevik i a Xodos (Km. 50), Aritz Egea donava abast al francès. Per darrere la lluita seguia amb corredors com Borja Fernández o José Ángel Fernández que seguien avançant a poca distància de cap de carrera. El càntabre, guanyador el 2019, ha tornat a anar a més com en aquella edició i al Marinet ha anat progressant. Vermeulen i Aritz lluitaven de tu a tu al Marinet i la Banyadera, punt a 3 quilòmetres de meta on han passat junts. Al final, Aritz ha pagat l’esforç i Vermeulen ha vençut amb un increïble temps de 5:20:15, avantatjant el basc en 24 segons. El pòdium l’ha completat Anders Kjaerevik a 4:18 del guanyador. D’aquesta manera, Aritz Egea s’ha proclamat campió d’Espanya, amb Borja Fernández (4t a la MiM) segon i José Ángel Fernández (5è a la MiM) tercer.

Mentre que a la categoria femenina, Marta Molist ha posat una marxa més després de Les Useres i ha aconseguit treure un avantatge que al final seria decisiu. Tot i això, malgrat que la guanyadora de la MiM 2021 ha rebaixat la marca de l’any passat (6:19:08 avui), Gemma Arenas i Mónica Vives han venut molt cara la derrota i al final les tres han entrat en 8 minuts de diferència.

Hannes Namberger i Eli Ríos vencen a la CSP

L’alemany Hannes Namberger partia com a gran favorit a la CSP i ha complert els pronòstics. El corredor ha imposat un fort ritme des de l’inici i ha aconseguit distàncies que mica en mica han anat augmentant. A la primera part de carrera, la diferència amb Dani Jung ha estat 6-7 minuts, però a la pujada a Culla ha cobrat un avantatge important. Conforme avançava la carrera, l’alemany volava i anava marcant parcials estratosfèrics. Tant que ha estat el primer corredor de la història a baixar de les 11 hores, marcant un registre de 10:49:46. Darrere seu, Dani Jung i Mark Darbyshire arribaven i completaven el pòdium.

En categoria femenina, la boliviana Eli Ríos s’ha imposat a Eva Mesado i ha aconseguit la seva primera victòria a la CSP. La corredora castellonenca ha liderat la primera part de la cursa, però Eli l’ha superat després que es fes de dia. Al final, 13:56:19 minuts per a la guanyadora, imposant-se per 20 minuts.

Un dia històric

Penyagolosa Trails ha viscut un dia històric. A la prèvia ja es comparava aquesta edició amb la del Campionat del Món per l’expectació, el títol en joc i l’ambient. I així ha estat, amb l’afició bolcada i unes carreres per al record. El director de la prova, Tico Cervera, assenyalava que “és molt especial que la MiM haja acollit el Campionat d’Espanya i que ho haja fet de nou amb carreres que recordarem durant molt de temps”. A més, Cervera ha volgut agrair de nou el suport dels patrocinadors, especialment de la Diputació de Castelló, la Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana. I també s’ha acordat de “tota la feina que fan els clubs col·laboradors, els voluntaris i tot l’equip humà i tècnic que ha estat darrere d’aquesta edició”.

Aquest any, les curses s’han pogut seguir en directe per la pàgina web www.penyagolosatrails.com i també per À Punt, Teledeporte i Esport 3, amb un desplegament tècnic sense precedents, amb 25 persones treballant per salvar totes les dificultats tècniques que té aquest recorregut.