Ares serà la seu d’un seminari sobre art prehistòric entre el 15 i el 17 de juliol

368

Cova de La Gasulla

-Nota de premsa de l’Ajuntament d’Ares-

Ares del Maestrat és la localitat escollida per a celebrar del 15 al 17 de juliol la setzena edició del Seminari d’Art Prehistòric “Antonio Beltrán Martínez”. El seminari, dirigit a ponents i becaris de la matèria, compta amb una programació que comença el dimarts dia 15 a la vesprada amb ponències a càrrec de l’arqueòleg Guillermo Morote, exdirector del Museu i Parc Cultural de la Valltorta i del professor Ramon Viñas Vallverdú sota el títol “L’art rupestre del Parc Valltorta-Gasulla i zona nord de Castelló”. El seguirà l’exposició del Doctor en Història i especialista en art rupestre Miguel Ángel Mateo Saura “L’autoria femenina en la producció de la pintura paleolítica llevantina i esquemàtica a Espanya”.

Dimecres 16, els participants visitaran les pintures del Parc de la Valltorta-Gasulla i al llarg de la tarda es desenvoluparan les ponències “Similituds conceptuals, temàtiques i tècniques entre el Llevantí i Paleolític” a càrrec de Guillermo Morote i Ramón Viñas. Joan F. Jordà, doctor en Història exposarà “La simbiosi de bou-cérvol en Minateda: una possible herència iconogràfica i mítica del Paleolític Superior” i professors de la Universitat de Cadis i també l’ornitòleg Manuel Malla oferiran els seus coneixements amb “Les representacions de les aus a les manifestacions rupestres de la Llacuna de la Janda “. El dia 17, està prevista una nova visita d’estudi al parc i la continuació de diverses ponències que en aquest cas versaran sobre la temàtica de les pintures rupestres així com els materials emprats.

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat, la Diputació de Castelló, la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i el Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla col·laboren en la realització d’aquest seminari.