Ares, referència en els concursos de gossos de rabera

52
Gossos de Rabera Ares
Gossos de Rabera Ares

-Alt Maestrat Human Land acull la tretzena edició del certamen

Alt Maestrat, Humand Land s’ha convertit un any més en la capital dels gossos de rabera de la Comunitat Valenciana. Un acte patrocinat pel Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat Provincial de Turisme.

El morellà Ismael Boix, amb la gossa Neska ha sigut el vencedor de la XIII edició del concurs de gossos de rabera d’Ares del Maestrat. En segona posició s’ha classificat el pastor d’Ares, Juli Bayot, que ha competit amb Chispa. La tercera posició va ser per a Jesus Beneito amb la seua gossa Daina.

Centenars de persones es van acostar fins a la Canada d’Ares per a assistir al concurs que va comptar amb 12 pastors i gossos procedents de Catalunya, País Basc, Navarra i Comunitat Valenciana.

Enguany cal ressenyar l’elevada participació de pastors i gossos de la Comunitat Valenciana. Un any més han competit varietat de races ja que hi havia exemplars de Border Collie, Gos d’Atura Català i Pastor Basc.

A més del concurs durant tot el cap de setmana Ares ha viscut múltiples activitats entorn del pasturatge. Els xiquets han participat en un concurs de dibuix i en els restaurants de la localitat es poden degustar durant tot el mes de juliol menús que evoquen el menjar dels pastors en la muntanya mentre “guardaven” ovelles.

Hilari Novillo ha rebut el premi a la millor indumentària i Ismael Boix també ha arreplegat el premi com a millor pastor de la Comunitat Valenciana 2017.

El concurs d’Ares-Alt Maestrat Human Land, és referència a la Comunitat Valenciana. És el concurs pioner en aquestes terres i, a més ha guanyat prestigi entre els competidors de zones amb més arrelament com Catalunya, França, Navarra i País Basc.

-Nombrosos visitants
Centenars de persones, procedents dels pobles l’entorn, però també de Catalunya, Aragó i Comunitat Valenciana, s’han congregat en La Canada d’Ares, un territori estretament vinculat a la ramaderia, ja que La Canada és zona de pas de les rutes transhumants.