Ares recupera la regina i dames de les festes després de 13 anys sense representants

1789
Regina i dames d'Ares
PUBLICITAT
-Les celebracions en honor a Sant Bertomeu i Santa Elena duraran fins el 25 d’agost

Veïns d’Ares del Maestrat, descendents de la població i turistes, gaudiran des de hui de les festes patronals de la localitat. S’han programat un bon nombre d’activitats dirigides a totes les edats. Els Amics de les festes tradicionals d’Ares en col·laboració amb l’ajuntament i diverses associacions organitzen els actes, en els quals també contribueix la Diputació de Castelló.

La presentació de la regina i dames del 2016, 22:30 hores, serà l’acte més destacat de hui dimecres. La regina de les festes, després de 13 anys sense representants, serà Esther Sorlí Monfort, i les seues dames Anna Marzal Monfort i Deborah Escriche Asensi. La regina i les dames ja han participat en actes com el Pregó de la Magdalena o també en la presentació de la regina i dames de Culla.

Les altres propostes de la jornada seran la posterior discomòbil, i el taller infantil de cuina que impartirà Óscar Recatalà a la vesprada, 17:30 hores, en la plaça de la Bassa.

Els actes taurins arrancaran demà dijous.  A les 19 hores es provarà un Núñez del Cuvillo de nom “Aguador”. A la nit, l’embolada i la xaranga “Curts do it” animaran la vetlada.

Si parlem del divendres 18, els bous tornaran a tenir el protagonisme. A les 19:30 hores es provarà un exemplar de la ramaderia de Sergio Centelles de nom “Esturión”. Les vaques i la cagada del manso seran altres opcions de la vesprada. I a les 21:30 hores s’inaugurarà en l’església el V Festival de Música d’Ares amb el concert “Carta Blanca a Gabriel Schwabe”, solista internacional. El divendres acabarà, a partir de les 24 hores, amb el bou embolat i la festa C&C Party People.

Quant al dissabte 20 al matí, 11 hores, la V Mostra de productes de la Terra, amb la col·laboració de Maria Dolores Boronat i l’organització de l’ajuntament, donarà a conèixer els productes de la zona en el Porxo.

Mentre, els xiquets podran gaudir del parc aquàtic i la festa de l’escuma en el frontó . I en el mateix lloc, però a les 18 hores, la Holi party omplirà de color la vesprada de festes.

Una de les cites de la jornada serà, dins del V Festival de Música d’Ares, el concert “II Ensemble de cellos” en la Cova del Castell amb Suzana Stefanovic, solista de RTVE, Gabriel Schwabe, solista internacional, Miguel Cariñena, Conservatori Superior de Jaén, i Pere Joan Carrascosa, Conservatori Superior de València.

Abans del sopar del bou en el local multiusos, 22 hores, els xiquets viuran el concurs de emboladors infantils en la plaça Major. El bingo i la discomòbil DML tancaran els actes del dissabte.

El diumenge 21, veïns i estiuejants tindran una nova oportunitat des de les 11 hores de visitar la V Mostra de productes de la terra. Ja a la vesprada la música serà la protagonista. Primer amb la cercavila i el concert de la Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló, 18 hores, i després amb la clausura del V Festival de Música d’Ares. “Gent d’Ací” comptarà amb xiquets i joves per a acomiadar la cinquena edició en la Cova del Castell. El cinema, 22 hores, rematarà la jornada dominical.

I el dilluns 22 serà el dia dels Quintos. El concurs de paelles omplirà d’ambient la plaça la Bassa des de les 12 hores. I a la vesprada, prendrà el relleu el concurs de guinyot en els bars de la localitat. Mentre, en la plaça Major, els xiquets gaudiran amb el parc infantil i el bou mecànic.

El sopar de pa i porta en el local multiusos, 21 hores, i la posterior rifa, donaran pas després a la nit de disfresses ambientada per la discomòbil.

L’endemà, les dones d’Ares viuran el seu dia. El XI Concurs d’engalanament de façanes, finestres i balcons a les 14 hores, la desfilada de disfresses infantils a les 17 hores o la mostra de dolços d’Ares prevista per a les 18 hores seran algunes de les propostes del dimarts.

Continuaran els actes, 19 hores, amb l’espectacle itinerant “Història d’un bosc” a càrrec de la Xalera. I a les 22:25 hores es lliuraran els premis del concurs d’engalanament de façanes, finestres i balcons. Finalment la plaça Major s’omplirà, 22:30 hores, per al concert de Pep Gimeno “Botifarra” i la seua rondalla en un acte organitzat, com la majoria dels de la jornada, per les Dones d’Ares.

Els últims dies de les festes tindran els actes religiosos com a eix central i és que es viuran les jornades dedicades a Sant Bertomeu i Santa Elena.

El dimecres 24 a les 12 hores s’ha programat la missa i processó. A la vesprada hi haurà teatre amb els sainets “La Vespeta” i “Nelo Bacora”. El grup de teatre L’Enfilat ambientarà la plaça Major. I a la mitjanit començarà la festa amb la Kiny Band en el local multiusos.

Les celebracions acabaran el 25 d’agost, dia de Santa Elena. El “Grup Folklòric Centre Aragonés de Castelló” posarà la música a la missa. No faltarà tampoc la processó en un dia així. Després continuarà la música folklòrica amb el minifestival.

A la nit, 22:30 hores, el Ball Pla en la plaça Major rematarà 9 intensos dies de festes.