Ares prepara les romeries de primavera

109
PUBLICITAT

-Sant Marc arribarà el 28 d’abril i Santa Elena se celebrarà el 5 de maig

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat ha informat de les dates de les romeries de primavera. La localitat celebrarà Sant Marc i Santa Elena i, a més, el seu terme municipal albergarà, com cada any, el pas de l’ancestral romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort.

El 28 d’abril tindrà lloc la romeria de Sant Marc que se celebrarà en l’ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort. Tots els interessats a acudir a peu fins a la Mare de Déu de la Font el podran fer eixint a les 9 h des d’Ares. A les 11.15 h tindrà lloc la missa i després una invitació popular als assistents.

La següent data marcada en el calendari arribarà el 5 de maig amb Santa Elena. En aquesta jornada dominical a les 9 h del matí la comitiva eixirà des d’Ares fins a l’ermita situada en les proximitats del terme de Vilafranca. En l’ermita, a les 11.15 h se celebrarà la missa i a continuació tindrà lloc la benedicció dels termes, el significat dels quals és demanar al cel unes bones collites i protecció per als camps. Després de la benedicció del terme és costum repartir la “prima” si hi ha majorals. Es tracta d’una pasta elaborada amb massa i anís i decorada de manera manual amb les formes més diverses. L’Ajuntament ha convidat a tot el veïnat a participar en totes dues convocatòries.

Catinencs

La romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort travessarà el terme d’Ares. El dissabte dia 4 es realitzarà l’ascens fins a Sant Pere travessant paratges com La Pinella. El diumenge, en el retorn, “els catinencs” discorreran per la Canada, el Coll, s’endinsaran en el nucli urbà, entraran a l’església i abandonaran Ares per la Font dels Regatxols en direcció cap a Catí.