Ares organitza una processó de rebuda als “catinencs” 30 anys després

521
PUBLICITAT

3-Catinencs1

4-Catinencs

2-Catinencs3

1-Catinencs2
La història es manté , s’oblida o es recupera en funció de la voluntat dels que l’escriuen . Ahir , els veïns d’Ares del Maestrat , van sortir a rebre “els catinencs ” , la peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort , que en el seu segon dia travessa el poble . Ni els més vells del lloc recordaven gairebé quan es va produir l’útima recepció per part del poble d’Ares . Julio Bayot , veterà al poble , ha apuntat que “almenys no sortia a rebre’ls des que va marxar l’últim capellà del poble ” . I ja ha plogut des de llavors .

Ahir el sol va acompanyar els pelegrins des que van sortir des de l’ermita de Sant Pere a les 8h del matí . La primera parada es va fer a l’ermita de la Mare de Déu de la Font , on es van tornar a plantar les calderes amb mongetes i arròs per als romers .

Des d’allà van emprendre el camí cap al Coll d’Ares , on , davant la mirada dels automobilistes que passaven , es va resar un respons . A Ares no va faltar l’aigua de l’Avellà amb aiguardent . El mateix alcalde de Catí , Manuel Puig , va ser l’encarregat de proporcionar el ” refresc ” a tots els que ho sol · licitaven .

Els pelegrins anaven avançant a peu ia cavall . A Ares els veïns van sortir a rebre als pelegrins de Catí . Va ser un senzill acte d’agermanament , amb agraïments per les dues parts . Així , a Ares , entrar dues creus i les banderes a parells , símbol d’aquesta tradició recuperada .

Des Ares camí de descens fins Catí , travessant el Mas d’ Estaca , on es va cruspir , la pujada de Moltó , el Planet Verd i l’arribada a Catí . El pelegrinatge es va tancar amb la processó de les torxes , símbol d’una tradició complerta.