Ares invertirà 231.000 euros a rehabilitar l’Ajuntament

353
L'Ajuntament d'Ares està catalogat bé d'interés local per la seua història i arquitectura
PUBLICITAT

La corporació municipal d’Ares del Maestrat pretén reformar la casa consistorial, buscant que siga accessible i eficient energèticament. Per a dur a terme les millores a l’Ajuntament, el consistori compta amb una partida de 231.080 euros. Des de l’organització local, esperen que a l’agost estiga finalitzada la rehabilitació.

Les obres ja han sigut adjudicades a l’empresa valenciana Estudi Mètodes de la Restauració, l’oferta més avantatjosa entre les presentades. La constructora treballarà durant sis mesos, termini d’execució, en què la casa consistorial siga accessible i eficient energèticament, complint així les normes vigents.

La reforma consistirà en l’enderrocament de la coberta i el forjat de la falsa, substituint-lo per unes noves més aïllants. Les millores, a més del correcte manteniment de l’edifici, deteriorat pel pas dels anys, busquen optimitzar l’eficiència energètica, reduint així la factura i sent més sostenibles amb el medi ambient.

Fins que les obres finalitzen, l’oficina municipal es traslladarà al carrer Nevera n. º1, en l’antiga seu Leader.

L’edifici compleix funcions bàsiques per als veïns del poble, és lloc de gestions i activitats culturals. A més, està catalogat com a bé de rellevància local pel seu valor històric i arquitectònic en ser també l’antiga llotja. Per aquest motiu, les institucions consideren necessària i imprescindible la seua rehabilitació.