Ares del Maestrat aposta per la cultura en el cap de setmana de Pasqua

646
Ares del Maestrat aposta per la cultura en el cap de setmana de Pasqua
Ares del Maestrat aposta per la cultura en el cap de setmana de Pasqua
PUBLICITAT

El pròxim cap de setmana els esdeveniments culturals seran els protagonistes a Ares del Maestrat. Ja el divendres 15, l’històric Molino Sol de la Costa serà posat en funcionament al matí. L’edifici, construït en el segle XVIII, està enclavat en el Barranc dels Molins, una zona valuosa pels seus elements paisatgístics i arquitectònics. El Molino alberga un Centre d’Interpretació en el seu interior, amb maquinària de moldre completament restaurada i projeccions que contextualitzen l’edifici i les històries protagonitzades allí dins.

La vesprada del divendres, el Museu de la Cova del Castell acull un esdeveniment amb l’exposició de pintura ‘Arrels’, obra de Susana Gil, i la presentació de la novel·la ‘Murmuris d’aigua’, autoria de Pedro Luis Bellés. Més tard, a partir de les 18.30 h, en el local multiusos s’organitza un ‘tardeo’ amb música en directe. Pel que respecta al dissabte, els xiquets i les xiquetes d’Ares tindran l’oportunitat de gaudir amb jocs i activitats com a rocòdrom, tirolina o tir amb arc. L’esdeveniment, que funcionarà d’11 h a 14 h, es prepara en el local multiusos. Per a tancar el cicle d’activitats culturals, el Molino Sol de la Costa tornarà a ser protagonista el diumenge 17 amb una altra posada en marxa.

Durant tot el cap de setmana s’organitzen visites guiades variades, com la que descobreix el nucli urbà d’Ares i els seus elements patrimonials més importants. També n’hi ha per l’art rupestre repartit pel Barranc de Gassulla o pel Barranc dels Molins sencer, passant pels cinc molins fariners que ho componen. Per a poder accedir a aquestes visites guiades serà obligada la inscripció prèvia amb l’entitat organitzadora.