Ares celebrarà Sant Antoni amb foc i tradició

109
PUBLICITAT

Veïns i veïnes d’Ares del Maestrat viuran la festa anual de Sant Antoni el dissabte 17 de febrer. La programació està organitzada per la Penya Taurina d’Ares del Maestrat, la qual està integrada per majorals de Sant Antoni, i compta amb la col·laboració del consistori. L’agenda del dia comença a les 11h amb el desplaçament cap al Mas de Llecinto on començaran les tasques per obtindre ‘ròssecs’ i malea que cremaran a la foguera per la nit. El foc, com cada any, serà un dels actes centrals de la festivitat hivernal. En el mateix mas es durà a terme un dinar de ‘pa i porta’ entre tots i totes les participants.

La tradicional benedicció d’animals i l’entrega de coquetes per al veïnat procedirà a partir de les 20h, just abans que el foc faça acte de presència. A les 21h començarà l’encesa de la gran foguera situada en la Plaça Major, formada per tots troncs i arbusts que es convertiran en cendra en honor a Sant Antoni. Tota la programació està subjecta a canvis per la situació meteorològica i les obres de rehabilitació que afecten la disponibilitat de la plaça major i la plaça de l’església.

Per acabar la nit, el pavelló multiusos acull un sopar de catering on, per poder assistir, cal reservar plaça i menú abans del divendres 9 de febrer a partir d’aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDSX9zgWjQiglGZCm23TWcnEL0tjc1bRg5n-AlPlPdmf7lKg/viewform?pli=1. També es pot reservar personalment en la Tenda, l’Hotel d’Ares, el restaurant Coll d’Ares, la farmàcia local o en les oficines municipals, on es deixaran llistats; o per via telefònica al telèfon 964 44 30 64 del consistori. La nit de Sant Antoni finalitzarà amb espectacle musical en el mateix pavelló.