Ares, Benassal, Catí i Culla acolliran XC Marató Ciclista el 23 de setembre

194

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial reforça la vertebració turística i esportiva de la província mitjançant les cinc proves que formen el circuit

La Diputació de Castelló convertirà per tercer any les muntanyes castellonenques en un reclam esportiu i turístic de primer nivell dins del Challenge XC Marató Diputació de Castelló. El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha presentat la nova edició d’un circuit provincial que “després de consolidar-se el passat any en el calendari dels amants del ciclisme de muntanya, el 2017 superarà segur la barrera dels 1.800 participants”.

“I ho farà -ha argumentat Martínez-per la qualitat que desprenen cadascuna de les cinc proves que conformen la competició i que la converteixen en un focus d’atracció turística de primer nivell i una eina per vertebrar i dinamitzar el territori”.

D’esta manera, el dia 12 d’este mes Vall d’Alba serà l’escenari escollit per alçar el teló d’una competició formada per cinc carreres, totes elles amb una distància superior als 75 quilòmetres, que reuniran cadascuna d’elles a prop de 400 bikers “que viuran una experiència esportiva única”.

“El III Challenge XC Marató Diputació de Castelló ens permetrà posar en valor el patrimoni natural castellonenc, donar-lo a conèixer a través de l’esport i enamorar així a milers de futurs turistes que gràcies al fet que este territori és el millor escenari esportiu de la Mediterrània podran descobrir una província única “, ha subratllat Martínez.

Així, després de la prova inaugural, el campionat es traslladarà fins Onda el 30 d’abril i després de la parada estival es reprendrà la competició el 23 de setembre amb la prova de l’Alt Maestrat (Ares, Benassal, Catí i Culla), el 15 oct serà Orpesa la seu al temps que Borriol posarà el punt i final al circuit provincial el 29 d’octubre.

Calendari de circuits provincials
Cal destacar que el Challenge XC Marató Diputació de Castelló s’enquadra dins de l’ambiciós calendari de circuits esportius provincials afavorits pel Govern Provincial “a l’hora de reforçar la condició d’esta província com el millor escenari esportiu nacional i treure el major rèdit social, econòmic i laboral a la celebració d’esdeveniments esportius “.