Aquest proper cap de setmana, 9ª Concentració de Cavalls a Culla

578
PUBLICITAT

Els dies 11 i 12 de juliol, Culla es convertirà en la capital provincial del cavall. L’ajuntament de la localitat, juntament amb l’Associació Amics del Cavall de Culla, organitza la Concentració de Cavalls, que arriba a la seva novena edició.

Durant el cap de setmana, es desenvoluparà un complet programa d’activitats destinat als aficionats a l’hípica ia tots aquells que vulguin visitar el municipi de l’Alt Maestrat en aquestes jornades.

Les exhibicions eqüestres, sortides a cavalls pels bells paratges de Culla, el IV Concurs de Ferratge i Forja, el V Concurs Nacional Morfològic Pura Raça Àrab, els menjars de germanor, animacions, activitats infantils i una infinitat d’actes conformaran aquesta concentració que “s’espera una gran afluència”, segons informa la
organització.

A més, com a novetat, la nit de dissabte se celebrarà una sortida nocturna a cavall amb observació astronòmica inclosa en el Astropunt de la localitat. Una activitat gratuïta i oberta al públic que està
generant gran expectació.

L’alcalde de la població, Víctor Fabregat, ha agraït: “A quants s’involucren i col·laboren activament en la concentració, perque vingui sent un èxit des de fa 9 anys “. L’esdeveniment mobilitzarà desenes de veïns i voluntaris que participen en la seva organització. A més, cal assenyalar que tot això ha estat possible gràcies a la aportació econòmica d’entitats públiques ia la col·laboració de empreses privades de Culla i d’altres municipis.

Com en anys anteriors, Culla celebrarà el Concurs de Ferratge i Forja. Professionals d’aquest art mil·lenari, vinguts de tot Espanya, han de posar a prova els seus coneixements, la seva capacitat per forjar ferradures en poc temps i en diferents situacions, a més de l’habilitat per ferrar cavalls. Competiran en la Prova de Forja, Speed ​​Forging, Ull de Àguila, Prova de Ferratge de Cavalls i una Prova Sorpresa.

Diumenge 12, des de les 9: 00h, la zona d’exhibicions eqüestres “La Lloma “acollirà el Concurs Nacional Morfològic Prá. Aquest certamen és un dels majors atractius de la concentració, atès que és una oportunitat única per veure en directe alguns dels millors exemplars de la raça i campions nacionals.

El concurs, que arriba la seva cinquena edició, és una eina fonamental per donar a conèixer la qualitat de les eugassades i és únic a la Comunitat Valenciana. Les més importants ramaderies especialitzades en la cria de
aquest tipus de cavalls es reuniran a Culla, donant-li el protagonisme que aquesta raça i aquest certamen mereixen.