Aquest diumenge concentracions de la Coordinadora Valenciana per la ubicació racional de les Energies Renovables

765
PUBLICITAT

Nota de la Coordinadora Valenciana per la ubicació racional de les Energies Renovables

El proper diumenge 6 de febrer la Coordinadora valenciana per la ubicació racional de les EE RR ha convocat concentracions davant els Ajuntaments d’una sèrie de poblacions afectades per la ubicació irracional de les macro-plantes solars, grans parcs eòlics i altres infraestructures elèctriques associades. Les protestes tindran lloc en els municipis:

Alcalà-Alcossebre, Alzira, Ayora, Borriol, Buñol, Camporrobles, Carcaixent, Catadau, Chella, Chiva, Elda-Petrer, La Vall d’Uixò, Les Coves de Vinromà, Monòver, Montesa-la Costera, Requena, Sant Joan de Moro, Siete Aguas, Utiel, Vilafamés, Villar

Amb aquestes mobilitzacions s’inicia una campanya que continuarà fins que el govern valencià manifeste voluntat de dialogar amb els afectats per aquestes instal·lacions industrials mal ubicades, que estan concentrant-se en sòls no urbanitzables de l’interior valencià, contra tota lògica, i en perjudici de les persones i del medi ambient. Demanem diàleg per modificar el decret regulador 14/2020, per a evitar danys innecessaris, incrementar l’eficiència, i buscar l’equitat i el respecte als drets de les persones.

En paral·lel, la Coordinadora continuarà promovent al·legacions a tots els projectes que pretenen instal·lar-se allà on resulta irracional fer-ho. Aquesta mala ubicació de la immensa majoria de projectes és el resultat d’una normativa que ha resultat ser un fracàs i un exemple clar de desordre territorial, planificació ineficient, i amb resultats injustos i insostenibles. El decret regulador es pot millorar i s’ha de canviar. Hi ha alternatives que poden beneficiar al conjunt de la societat i evitar els greus impactes sobre l’agricultura, el paisatge i el medi forestal que tindran els projectes que estem coneixent i que constitueixen un inacceptable atemptat contra la biodiversitat, la sostenibilitat i el futur de les àrees rurals.

Els actes consistiran en concentracions davant els ajuntaments on hi ha moviments socials de contestació a aquesta normativa pels pèssims resultats que té. En cada municipi es desplegaran cartells i pancartes i es demanarà la ubicació racional de les energies renovables i la rectificació del decret. Posteriorment es traslladarà als alcaldes aquesta reivindicació.

Demanarem als grups polítics dels ajuntaments que presenten mocions sol·licitant la modificació d’aquells articles del decret que vulneren l’autonomia municipal

La Coordinadora anuncia que no cessarà mai de treballar fins que l’administració no accepte dialogar i rectificar en benefici de tots els valencians, i en defensa del futur de les renovables, i de la sostenibilitat, que en definitiva és

l’objectiu de la transició energètica justa; ben diferent del model que està seguint el govern valencià. Si una regulació resulta ser manifestament inadequada i ineficient, a més de generar grans perjudicis a la natura i els habitants de les comarques d’interior s’ha de canviar.