Aprovat el projecte de la segona fase d’ampliació del Centre de Dia de Morella

263
PUBLICITAT

El Centre de Dia de Morella està immers en les obres de millora i ampliació que permetran augmentar les places d’este servei. Així, ha finalitzat la primera fase de l’actuació, en la qual s’han executat les obres de la nova distribució de l’espai que ocupava l’Escola de Música i la modificació de la plaça superior del Tint. A més, el ple extraordinari que es va celebrar el dimarts va aprovar l’autorització de la segona fase de l’obra d’ampliació que s’executarà des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, així com l’ajuntament assumirà la direcció de l’obra. Aquesta segona fase suposarà la connexió entre el nou espai i l’actual Centre de Dia, així com l’adequació de la cuina i el menjador, l’equipament de tot el centre i la climatització.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha destacat que “és una millora molt important per ampliar les places d’este servei, el qual està molt sol·licitat per a veïns i veïnes de Morella i tota la comarca”. L’edil ha explicat que “ha finalitzat la primera fase i ara s’unirà el nou espai amb l’actual Centre de Dia i ampliaran espais per adaptar-se a les noves necessitats” i ha afegit que “aquesta fase l’executarà directament la conselleria, la qual licitarà les obres d’ací a poc temps, una volta hem aprovat el projecte al ple”.

Amb aquesta ampliació el Centre de Dia de Morella pràcticament doblarà la seua capacitat, passarà de 25 a 45 places, mentre que també possibilitarà la creació de llocs de treball per als professionals que es necessitaran per a l’atenció dels usuaris d’aquest. Augmentar els serveis complementaris suposara, entre ambdues fases, una inversió al voltant de 500.000 euros.

Morella a la Xarxa Salut
Avui ha tingut lloc la jornada de presentació del V Pla de Salut 2022-2030 a l’Hospital de Vinaròs. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, han participat en esta cita junt amb la resta de municipis del Departament de Salut de Vinaròs. A més, en l’acte de cloenda, Morella ha rebut el reconeixement del departament per ser un dels municipis adherits a Xarxa Salut, així com de la Mancomunitat dels Ports. Malú ha remarcat que “Morella està dins de la iniciativa de Xarxa Salut des que va començar, ja que la col·laboració entre sanitat i ajuntaments és fonamental per a millorar els serveis la salut de les nostres veïnes i veïns”.