Aprovades les ajudes del Pla Resistir que es publicaran el dilluns

308
Ciutat de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La junta de govern local ha aprovat les bases que suposaran més de 200.000 euros amb els quals cada empresa rep 2.000 euros fixos més 200 per cada treballador o treballadora

Morella presenta tres casos actius per COVID-19 amb diverses altes en els últims dies

La junta de govern local celebrada ahir a la vesprada a l’Ajuntament de Morella va aprovar les bases de la convocatòria d’ajudes del Pla Resistir impulsat per la Generalitat Valenciana, al qual es va adherir. Aquestes ajudes són per a les empreses i persones autònomes afectades per les restriccions que provoca la COVID-19. D’aquesta manera, a Morella es destinaran 208.142 euros.

Cada persona autònoma o empresa amb menys de 10 treballadors i treballadores rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballador o treballadora. En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són allotjaments, activitats turístiques, hostaleria, restauració, oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones a càrrec seu. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020.

Tota la informació de les ajudes estarà publicada a la web municipal. Cal explicar que una vegada publicades les bases d’aquestes ajudes el dilluns, hi ha un termini de 15 dies per a presentar la documentació. L’Ajuntament de Morella va traslladar la informació a l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) i a les gestories de la localitat. Així, “s’està fent un intens treball i es busca facilitar i agilitzar el procés i  que les empreses puguen rebre al més prompte possible aquestes ajudes tan necessàries” ha explicat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants a causa de la gran quantitat de persones autònomes i menudes empreses que vist disminuïda la seua activitat per la COVID-19 i les consegüents restriccions”.

Situació amb la COVID-19

Morella presenta tres casos actius de COVID-19 de caràcter social que s’han produït en els últims dies. En l’última actualització hi havia nou casos, per la qual cosa, els positius augmenten, tot i les altes donades, com la tendència general arreu del país. Així, des de Salut Pública fan una crida a la importància del seguiment de les mesures establertes i evitar el contacte social. També del confinament en les persones que presenten símptomes o esperen les proves diagnòstiques.