Apicultors per un dia

85
PUBLICITAT

Apivillores obri les reserves per a conviure entre abelles per un dia

El turisme d’experiències viu el seu millor moment en una societat que busca novetats, escapar de la rutina i satisfer un desig de novetats que comptar. Eixe és un dels pilars de Apivillores, un projecte que permet als participants convertir-se en apicultors per un dia en un entorn natural privilegiat com és la naturalesa de Villores, a Els Ports.

L’empresa obri la temporada el pròxim dia 17 de març i l’estendrà fins al 30 de juny, encara que sempre subjecta a les condicions meteorològiques. L’experiència inclou un recorregut de dos quilòmetres i mig a peu per a interpretar la flora de l’entorn i, per descomptat, visitar el colmenar abillats amb equips de protecció.

El projecte està pensat per a grups reduïts desitjosos de connectar amb la naturalesa i conéixer, entre altres, cada tipus d’abella, el seu mode de vida i la seua capacitat de treball. “Un recorregut interpretatiu de la naturalesa”, expliquen des de l’empresa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Amics de les Abelles i l’Ajuntament de Villores, i que va més enllà d’aquests insectes.

La ruta permet a majors i xicotets reconéixer les plantes que creixen en aquest entorn i realitzar un recorregut diürn per les eres abans de tornar a peu a Villores, encara que les temperatures poden variar els horaris previstos. Habitualment l’excursió comença a les 10 del matí i s’estén durant tres hores, però les necessitats del grup o la temperatura del dia poden modificar els temps.

El que no canvia és el producte: aire lliure, senderisme, gastronomia, etnologia i una experiència única separats de milers d’abelles només per l’equip de protecció. És el pilar d’una activitat única que té un preu de 25 euros per a majors de 12 anys i 15 euros per a menors (amb possibilitat de participar a partir de tres anys).

Les reserves ja estan disponibles a través de la web https://www.viuelsports.com/es/experiencias-de-temporada/apivillores.html -i són obligatòries per a submergir-se en aquesta experiència- per a descobrir l’entorn de les abelles fins al mes de juny.