Andres Santos: “En els Ports hi ha desenes de jaciments que poden contenir restes de dinosaures”

520
PUBLICITAT

El testing de biodiversitat dels Ports va tancar ahir les portes a Portell i Cinctorres. Durant un cap de setmana aficionats a la fotografia, biòlegs i fotògrafs han comprovat la riquesa biològica dels Ports. En el si de les jornades l’arqueòleg Andrés Santos, director de les excavacions al jaciment Anna, de Cinctorres, ha apuntat que a la zona hi ha desenes de jaciments que podrien contenir restes de dinosaures. Es tracta de jaciments que estan ubicats però que no s’han pogut excavar per falta de permisos i ajudes.

Visita al jaciment Anna
Visita al jaciment Anna

Andrés Santos ha guiat una visita al jaciment Anna, que ha permès localitzar centenars d’ossos amb una antiguitat superior als 100 milions d’anys. El paleontòleg considera que els Ports ofereix una riquesa igual o superior a la que amaga la província de Terol que sí els ha promocionat i divulgat a través de Territori Dinópolis.

A més l’arqueòloga Inés Domingo, de la Universitat Barcelona / ICREA, va presentar les pintures rupestres acabades de descobrir l’abric del Mas de Rambla o Nassio. No va faltar, la visita per conèixer les pintures. A més, a la nit es va tornar a sortir al camp a fotografiar papallones i altres insectes. Hi va haver també una demostració de la tècnica “light-painting” a càrrec de Sonia Chaves.

Conferència d'Andrés Santos
Conferència d’Andrés Santos

El diumenge dia 21 es va celebrar una una sortida fotogràfica per Portell. Lles imatges recopilades al llarg del cap de setmana es pujaran al web www.biodiversidadvirtual.org on un grup d’experts identificarà les diferents espècies. Aficionats a la fotografia ia la natura es reuneixen cada any per aconseguir instantànies d’animals, plantes i qualsevol altra forma de vida. La intenció és conèixer la biodiversitat de la zona mentre es gaudeix de l’entorn.