Amplia oferta d’art rupestre

399

El començament del pla de posada en valor de l’art rupestre de les comarques de Castelló impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i coordinat pel Museu de la Valltorta es tradueix en major oferta cultural d’art rupestre. Gràcies a aquest programa un guia especialitzat acompanya als visitants a conèixer altres abrics que no es visiten de manera habitual.

Cada primer de mes es visita la comarca dels Ports, el segon cap de setmana el Maestrat Històric, el tercer, la Tinença de Benifassà i l’últim, la comarca de la Plana Alta. Totes aquestes visites es gestionen des del Museu de la Valltorta i les corresponents oficines de turisme municipals. Els interessats necessiten fer reserva prèvia.

De moments són 9 els llocs que es poden veure, encara que en el futur es pot ampliar a més indrets, sempre que tinguen les condicions d’accessibilitat mínimes. De moment han entrat dins del pla: Abric de la Rambla (Portell), la Covatina (Vilafranca), abric del mas d’En Barberà (Forcall), Cingle de Palanques (Palanques), La Serradassa (Vistabella), abric en Melià ( la Serra En Garcerán), Cova dels Rossegadors (la Pobla de Benifassà), La Joquera ( Borriol), abric del Castell (Vilafamés). Juntament amb aquestes visites també estan les de les Coves la Saltadora (les Coves de Vinromà) i l’abric Centelles (Albocàsser) dins del Parc Cultural Valltorta – Gassulla.

Cal recordar que les visites habituals als 3 abrics de Tírig (Mas En Josep, Cova de Cavalls i coves del Civil) i la Cova Remígia continuen.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA