L'associació d'Amics i Amigues de l'Escola del Canto, Premi Maestrat Viu

– Nota de premsa de Maestrat Viu

Aquest dissabte 16 de maig ‘Amics i amigues del Canto’ de Benassal i la Fundació Carles Salvador acudiran a la segona edició dels Premis Maestrat Viu per rebre el guardó concedit a cadascun d’ells.

L’acte es celebrarà a les 19 hores en el saló gòtic del castell de Peníscola i serà presentat per la periodista Taray Cuartiella i l’escriptor Josep Pedrals. La cantautora Meritxell Gené.

La plataforma ‘ Amics i amigues del Canto recollirà el premi Seidia a la iniciativa col·lectiva anual per el projecte “ Recuperem l’escola del Canto”, que ha finalitzat amb la rehabilitació dels dos edificis que conformaven l’escola del Canto. L’aulari s’ habilitat com a Aula-Museu i la casa del mestre com a refugi  lliure. A més, s’ha editat un documental “ Una escola amb vistes” que pretén recollir la història de l’escola. Ha estat un projecte dut a terme per la tasca del voluntariat, finançat mitjançant el micromecenatge i que representa l’esforç de tot un poble .

Premis Maestrat Viu
L’Associació d’Amics i Amigues de l’Escola del Canto, Premi Maestrat Viu

 

Per altra banda, la Fundació Carles Salvador ha estat guardonada amb el Premi Pere Labèrnia a la trajectòria col•lectiva per la seua tasca de conservació i difusió del llegat del poeta i gramàtic valencià, que va ser mestre durant 18 anys a Benassal, i pel seu treball en l’organització de tota mena d’activitats culturals i educatives encaminades a promoure la llengua pròpia dels valencians. La Fundació, ubicada a Benassal, es va constituir l’any 2002, impulsat pels hereus de l’escriptor, l’Ajuntament de Benassal i l’Institut d’Estudis Catalans. Durant la seua trajectòria, ha editat 16 publicacions sobre Carles Salvador i ha reeditat algunes obres de l’autor valencià com són ‘Cant i encant de Benassal. Estampes vilatanes’, ‘A l’ombra del Penyagolosa’ o ‘Petit vocabulari de Benassal’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Fundació Carles Salvador, Premi Maestrat Viu

 

A més d’aquestos dos guardons es lliuraran altres dos:  el premi Carles Salvador a la trajectòria individual  per al músic i compositor vinarossenc Carles Santos i el premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa individual que ha estat per a Teresa Boix d’Albocàsser pel seu projecte educatiu, lúdic i ecològic “ Un poble de joguet” i a Mariola Nos per l’” Espai Mariola Nos” un punt de trobada sociocultural ubicat a Vinaròs que està fent una aposta ferma per el foment de la cultura mitjançant la difusió de llibres en la llengua del territori.