Amics de la Valltorta–Gasulla patrocina la rèplica en 3D de l’Arquer de la Valltorta

497
PUBLICITAT

Ferran Monferrer, president de l’associació Amics de la Valltorta-Gassulla va lliurar la rèplica en 3D de l’Arquer de la Valltorta a la directora del museu, Pilar Vidal, en un acte públic dissabte passat a la casa de la Cultura de Tírig. La rèplica patrocinada pels Amics de la Valltorta-Gassulla ha estat realitzada a partir de l’escanejat fotogramètric i modelat digital fet per l’arqueòleg Juan Francisco Ruiz.

La rèplica substituirà de manera temporal la peça original que participa en l’exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” que es fa a la seu central del Museu Arqueològic de Catalunya, a Barcelona. L’exposició recull peces de diverses col·leccions i es podrà visitar des del 6 de febrer fins al 28 de juny. L’arquer de la Valltorta va ser recuperat l’any 2011- cedit en comodat al museu de la Valltorta- i l’any 2015 va ser anomenat símbol de la província per la Diputació de Castelló.

La participació en l’exposició “Art Primer” servirà per a promocionar el museu de la Valltorta i establir sinergies que ja es van crear en el 1917 quan l’Institut d’Estudis Catalans van vindre a prospectar el barranc de la Valltorta.