Altmaesports tanca amb èxit les jornades de participació ciutadana per a crear l’estratègia de desenvolupament local

37
PUBLICITAT

– Les reunions s’han celebrat a Morella i La Torre d’en Besora

Conéixer la realitat, les necessitats i les idees de desenvolupament sostenible dels veïns i veïnes dels Ports i l’Alt Maestrat, és l’objectiu que s’ha plantejat el Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader per a redactar la Nova Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 amb la fi que els fons europeus Leader continuen arribant a totes dues comarques de l’interior castellonenc. 

La primera jornada va tindre lloc a Morella, amb la presència d’empresaris, alcaldes, tècnics i ciutadania de la comarca dels Ports. La segona reunió, celebrada a La Torre d’en Besora, va ser ahir dijous i va comptar amb vint-i-cinc persones de sectors públics i privats interessats en el desenvolupament de la comarca de l’Alt Maestrat. 

En totes dues jornades s’ha apostat “per treballar de manera pràctica, demanant als assistents que analitzaren la realitat socioeconòmica del territori i plantejaren les necessitats dels pobles per als pròxims anys” afirma el gerent del Grup, José Antonio Cruz. “Amb tota aquesta informació, des del GAL treballarem en la redacció de l’Estratègia de Desenvolupament Local amb la qual apostem per continuar gestionant fons europeus en el territori”. 

“En aquests anys hem invertit la pràctica totalitat del pressupost que hem gestionat per a dinamitzar l’activitat econòmica i empresarial del territori. En aquesta zona els municipis hem apostat per secundar de manera decidida les accions dels emprenedors ja que creiem que la seua iniciativa és la que possibilita la creació de llocs de treball i genera activitat econòmica que consolide població” ha ressaltat el president d’Altmaesports i alcalde de La Torre d’en Besora, David Vicente Segarra.

David Vicente Segarra ha incidit en què “una vegada més hem vist que la ciutadania està implicada amb el seu territori, una demostració és la participació que aconseguim sempre en aquestes jornades participatives ja que el programa Leader no seria res sense la participació dels ciutadans i tots els que creiem i apostem pels pobles i el món rural”. 

El territori Altmaesports està integrat per 22 municipis, les mancomunitats i 29 socis privats. L’objectiu és continuar la reeixida experiència iniciada en 2016 que ha permés un gran impuls a tota mena d’iniciatives presentades va pels emprenedors. L’Estratègia de Desenvolupament Local marcarà la gestió dels fons europeus durant els pròxims 4 anys.