Altmaesports posa en marxa l’Estratègia de Desenvolupament Participatiu per al període 2023-2027

358
Jornada a Morella.
PUBLICITAT

Altmaesports, el Grup d’Acció Local que aglutina als pobles dels Ports i l’Alt Maestrat ha posat en marxa l’Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027. Per a això ha convocat dues jornades de participació ciutadana en la qual ha convidat a tota la societat civil dels pobles de totes dos comarques.

Les sessions se celebraran el dimarts 1 d’agost en l’Oficina Comarcal Agrària, situada a la Fàbrica Giner de Morella i el dijous 3 d’agost a l’Ajuntament de La Torre d’En Besora. Mitjançant les reunions s’obtindrà informació rellevant sobre la visió, l’experiència, les inquietuds o les necessitats de les persones del territori rural. Amb la recopilació d’aquest coneixement es gestionaran d’una manera més eficaç les ajudes procedents de la Unió Europea per a aconseguir el major índex d’èxit possible.

“Malgrat l’èxit de les campanyes passades, hem de continuar creixent. Volem distribuir eficaçment els fons i recursos, i aconseguir que les dues comarques i els seus veïns i veïnes continuen creixent i desenvolupant-se. La seva opinió i coneixement és de gran utilitat. Per això, demanem que s’apropen a les reunions i aconseguirem crear una estratègia participativa que comprenga totes les arestes possibles i comprendre tots els casos”, ha explicat el gerent d’Altmaesports, José Antonio Cruz.

En aquest sentit, des del GAL Altmaesports es posa de manifest que la veu del poble és necessària i indispensable per a contribuir en el nou període LEADER 2023-2027 que s’iniciarà pròximament. “Comerços, autònoms, xicotetes i mitjanes empreses de qualsevol sector, polítics o representants de qualsevol estrat social són fonamentals per a l’Estratègia de Desenvolupament. Els convidem i volem que se senten partícips d’aquest projecte, que pot repartir inversió i, per tant, més beneficis, ocupació i l’inici d’un creixement econòmic i social que no volem que pare mai”, explica el president del GAL, David Vicente.

  • Altmaesports reparteix 224.000 euros en l’última campanya

En aquest mateix mes de juliol, la junta directiva del Grup d’Acció Local Altmaesports va proposar el pagament de 224.000 euros per a 17 projectes, finançats mitjançant les ajudes LEADER. Per al pròxim període LEADER, fins al 2027, el GAL s’ha presentat com a candidat a obtenir ajudes.

  • 48 socis formen Altmaesports

Altmaesports està integrat per 48 socis, dels quals 25 són organismes públics com a Ajuntaments o Mancomunitats de l’Alt Maestrat i Els Ports; i la resta dels 23 són socis privats.