Altmaesports Leader treballa en un projecte de cooperació per a implantar l’economia circular en l’ús de l’oliva

575
Ramaderia a la zona d'Altmaesports
Ramaderia a la zona d'Altmaesports
PUBLICITAT
  • El GAL dels Ports i l’Alt Maestrat s’uneix a altres sis grups de la Comunitat Valenciana per a millorar l’eficiència d’aquest fruit i evitar residus no aprofitables, ajudant a l’alimentació del bestiar local

El Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader participa en un projecte de cooperació amb altres sis GAL de la Comunitat Valenciana. Entre tots, busquen crear un sistema basat en l’economia circular per a millorar l’eficiència de l’oliva. Així, es beneficiarà a les almàsseres i als ramaders locals.

La idea del projecte és conéixer les almàsseres de cada territori i donar-los una nova vida a les restes de l’oliva o pinyolada després del procés per a crear l’oli d’oliva. “El nostre GAL dóna continuïtat a un treball previ realitzat, enfocat a l’aprofitament de les restes de l’oliva i la seua utilització com a complement a l’alimentació animal en boví extensiu” ha indicat el gerent de Altmaesports, José Antonio Cruz. I és que, el Grup d’Acció Local treballa de manera conjunta amb la Universitat Politècnica de València per a crear una dieta animal basada o complementada amb la pinyolada.

“Al nostre territori no comptem amb moltes almàsseres, però si amb molts ramaders que poden beneficiar-se d’aquesta nova forma d’alimentació animal, més sostenible i barata”, ressalta Cruz.

Cal indicar que el projecte de cooperació, ‘Economia Circular de l’Oliva. Aprofitament de subproductes de la producció d’oli d’oliva’ és finançat amb fons Leader i la cooperació del Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana i la Unió Europea. Així mateix, a més d’Altmaesports Leader, participen l’Associació per al Desenvolupament de les Comarques d’Interior @DICI, l’Associació Palancia Mijares 14/20, l’Associació Desenvolupament Rural Túria-Calderona, l’Associació per al Desenvolupament Sostenible dels Municipis del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer, l’Associació Som Rurals i el Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420.