Altmaesports fomenta l’emprenedoria i la innovació al territori rural amb una sessió informativa sobre el concurs ‘Empreactiva’

97
PUBLICITATEl Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader, amb la col·laboració del Pacte Territorial per l’Ocupació de la comarca dels Ports (Reactiva Els Ports) i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) han llançat la primera edició d’un concurs dirigit a persones emprenedores que desenvolupen idees innovadores i originals en el territori rural.

La sala d’actes de l’Ajuntament de Forcall ha acollit aquesta setmana una sessió informativa i motivadora que ha abordat els principals punts d”Empreactiva’, adreçada a possibles empresaris i persones innovadores del territori. El GAL Altmaesports, representat en la jornada pel gerent José Antonio Cruz, participa en aquest projecte amb dos premis de 1.000 euros cadascun per als dos projectes guanyadors. A més, les iniciatives guanyadores també tenen accés directe i preferent a la pròxima edició del programa Move Up! Emprén amb Èxit del CEEI i la Diputació de Castelló. Així mateix, altres dues idees, aquelles que obtinguen un accèssit, accediran directament a la fase final del procés de selecció del Move Up!.

‘Empreactiva’ es durà a terme durant els mesos d’abril i maig. El termini d’inscripcions per a participar finalitza el pròxim divendres 5 d’abril. El dia màxim per a presentar els projectes definitius serà el 7 de maig. Seguidament, s’exposaran les idees davant el jurat i es coneixeran les propostes guanyadores. La data prevista per a conéixer els vencedors és el 10 de maig.

El concurs està obert a qualsevol persona física major de 18 anys que residisca a les comarques dels Ports o l’Alt Maestrat o tinga una directa vinculació amb elles. S’ha de presentar un projecte emprenedor innovador i original amb implantació en una o les dues comarques. Una vegada finalitzat el termini d’inscripció, es realitzaran quatre sessions formatives de dues hores cadascuna basades en la metodologia Business Model Canvas i en el procés de direcció estratègica. Les sessions, de lliure assistència per a les persones participants, seran els dies 9, 16, 23 i 30 d’abril.