Alt Maestrat Human Land impulsa la web del centre d’Astroturisme de Culla

103
Alt Maestrat Human Land impulsa la web del centre d’Astroturisme de Culla
Alt Maestrat Human Land impulsa la web del centre d’Astroturisme de Culla

Culla està impulsant el centre d’astroturisme Astromaestrat. Alt Maestrat Human Land està col•laborant amb la iniciativa amb la web www.astromaestrat.es

L’acció s’ha desenvolupat dins del dins del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme.

La plataforma web comptarà amb sistema de reserves i passarel•la de pagament amb l’objectiu d’aconseguir una major arribada de visitants a través de mitjans digitals. La web permet conèixer en què consisteix l’únic observatori d’estels situat en les comarques de Castelló. A més permetrà als visitants organitzar el seu viatge, conèixer experiències i accedir als serveis i contractar-los.

El centre d’Astroturisme comptarà a més amb zona per a autocaravanes, cavalls i espai perquè els observadors puguen situar allí els seus telescopis. Cal destacar que Culla, en situar-se a l’interior de Castelló, està lliure de la contaminació lumínica de la costa, la qual cosa permet gaudir d’una experiència única en l’observació del firmament.

-Activitats
Cal assenyalar que des del centre d’astronomia s’ofereix la possibilitat de realitzar visites en diferents franges horàries. D’aquesta forma, en l’activitat diürna poden veure’s per exemple les taques solars mentre que en la nocturna s’identifiquen estels i constel•lacions visibles.
Així mateix, s’organitzen, sota prèvia reserva, observacions per a grups.