Alt Maestrat Human Land edita nous fullets informatius per millorar l’experiència dels turistes

161
Alt Maestrat Human Land impulsa el turisme a Catí, Ares, Culla i Benassal
Alt Maestrat Human Land impulsa el turisme a Catí, Ares, Culla i Benassal

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Inclouen els mapes de carrers de Catí, Culla, Benassal i Ares, les rutes de senderisme, les activitats i tots els serveis

L’Associació Intermunicipal de Catí, Culla, Benassal i Ares de Maestrat, Alt Maestrat Human Land, ha redissenyat fullets existents i ha creat nous fullets informatius. L’objectiu és millorar l’atenció al visitant i proporcionar una informació més àmplia i actualitzada de les zones a visitar, les activitats que poden realitzar o els serveis que poden trobar en els municipis de Catí, Culla, Benassal i Ares de Maestrat durant les seues estades a tot el territori de l’Alt Maestrat.

S’han actualitzat i creat un total de quatre models de fullets que corresponen als de carrers dels pobles, les rutes de senderisme, les activitats que s’ofereixen a la comarca, els comerços i altres serveis. A més de en les pròpies oficines de turisme i en els allotjaments de la zona, aquests fullets es poden consultar i descarregar a la pàgina web de l’Associació “www.altmaestrat.es”.

Aquesta iniciativa ha estat desenvolupada per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land, dins el desenvolupament del PDGT 2020, i, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme. La gerent de l’ Associació, Berta Claramonte, ha agraït “la bona disposició de les entitats turístiques depenents de la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial a l’hora de facilitar que els nostres municipis puguen millorar els seus serveis perquè el turisme puga ser una eina que ajude a millorar l’economia i conservar la feina a l’interior, en un moment tan complicat com l’actual “.

L’associació d’aquests municipis de l’Alt Maestrat ha impulsat, gràcies a aquesta col·laboració, moltes iniciatives tant pel que fa a crear noves experiències com pel que té a veure amb facilitar l’accés a la informació més important. De fet, en les últimes setmanes s’han culminat molts projectes amb l’objectiu d’incentivar, amb l’arribada de la tardor i de l’hivern, les visites als municipis d’Ares de Maestrat, Benassal, Catí i Culla.

Noves opcions d’oci i millor accés a la informació

Entre aquestes iniciatives es troben l’execució de les obres de creació, traçat i senyalització d’una nova ruta de turisme esportiu adequada per a la pràctica del ciclisme BTT, però també per a senderistes o per recórrer a cavall. Aquesta ruta travessa els quatre municipis de l’Alt Maestrat. La Ruta BTT Alt Maestrat, és un itinerari circular de 85 quilòmetres, completament abalisat, que uneix els municipis de Catí, Ares de Maestrat, Benassal i Culla a través de senders, camins, valls, barrancs i muntanyes. Es tracta d’un recorregut amb un dels paisatges més purs i ancestrals de Castelló, ja que passa per zones d’alt valor ecològic i per centres històrics que conserven conjunts arquitectònics medievals, connectant als que la recorren amb la història i la natura més autèntica.

També, recentment ha instal·lat uns nous panells informatius en els seus senders homologats per fer més complet i senzill l’accés a la informació. L’objectiu final és millorar l’experiència dels visitants que vulguin gaudir de les rutes de senderisme en aquests municipis i dinamitzar el turisme. Tota la informació necessària per poder recórrer les rutes de senderisme situades en els pobles englobats sota la marca turística ‘Alt Maestrat Human Land’, s’inclou en un total de sis panells informatius que proporcionen informació actualitzada, útil i accessible relativa a 17 senders, que són els que estan homologats actualment.

A més de modernitzar el disseny, s’ha actualitzat la informació i l’accessibilitat a la mateixa, ja que els panells inclouen el Codi QR de cadascuna de les rutes perquè tothom s’ho pugui descarregar en els seus dispositius mòbils.

D’altra banda, l’Associació Intermunicipal de Catí, Culla, Benassal i Ares de Maestrat també ha modernitzat el sistema d’accés a la informació que puguin necessitar els visitants interessats a practicar turisme actiu en tot el seu territori, especialment de senderisme i de bicicleta. De fet, acaba d’actualitzar els monitors tàctils dels punts d’atenció a l’visitant dels quatre municipis tant pel que fa a tecnologia, com a continguts.