Alt Maestrat Human Land descobreix la comarca per als ciclistes, caminants i genets

646
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Recórrer Alt Maestrat Human Land a peu o amb bicicleta. És l’objectiu que ha plantejat l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat, integrada per Ares, Albocàsser, Benassal, Catí i Culla, dins del Pla de Competitivitat Turística que desenvolupen conjuntament. Alt Maestrat Human Land ha creat un traçat circular de 85 quilòmetres amb un desnivell de 2.100 metres per a recórrer amb bicicleta o bé a peu en diverses etapes. Es tracta d’una ruta circular que arriba fins als 1.261 metres d’altura en Ares i descendeix fins als 589 de la Vall de Catí. Els ciclistes el poden realitzar en set hores i els caminants o genets a cavall segons el seu objectiu diari. Alguns dels trams són els que van realitzar els ciclistes de la XC Marató.

El traçat està marcat i abalisat. A més s’ha editat una guia sobre la sendera que ofereix un mapa amb el recorregut i els principals punts d’interés. Com a complement s’ha editat un vídeo perquè els ciclistes puguen fer-se una idea dels principals trams.

El material promocional s’ha donat a conéixer a través de la web www.almaestrat.es, a través de les xarxes socials d’Alt Maestrat Human Land i també en les respectives oficines de turisme d’Ares, Benassal, Albocàsser, Catí i Culla. Així mateix, un codi QR permet accedir a la ruta. A més, la ruta, així com altres senders de la comarca, està disponible en l’aplicació Wikiloc, des d’on serà més fàcil accedir.

El traçat té un caràcter circular, de manera que qualsevol punt pot ser bo per a iniciar-ho o finalitzar-ho. No obstant això, en els fullets l’eixida i arribada s’ha plantejat des del punt més baix: Catí.

Des d’Alt Maestrat Human Land la gerent, Berta Claramonte, ha apuntat que “passar pel Barranc del riu Montlleó, el riu Molinell a Culla, El Rivet a Benassal, el Barranc dels Horts en Ares o el Tossal de la Nevera a Catí, així com pels nuclis històrics dels pobles, és connectar amb la naturalesa i la història, aquest és el nostre objectiu”.

La sendera promoguda per Alt Maestrat Human Land serveix a més per a connectar als caminants, ciclistes i genets amb multitud de rutes que també estan marcades per la comarca. D’aquesta manera s’obri la porta a noves activitats i experiències per als visitants que arriben als pobles.
///////

RUTA: https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/ruta-btt-alt-maestrat-73371163?fbclid=IwAR1bfsjWJDDd-kVZYGc_DbtLI_dkuvXj_Zyfrf1OtGLZ01jOgXOgiYMd5vU

RUTA: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/gr-7-ares-benassal-culla-71188735?fbclid=IwAR1qWl7dbXVvuoRX40nMyvxAeB4pYIy-tg51nhvOoZWwJcmvqQUhoGP0EQg

RUTA: https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/ii-xc-alt-maestrat-human-land-19864048?fbclid=IwAR3Z7Fk4-Pjxnd1roDun30wKh0Z9dI0NQ0aPvaBHnSMwpXTHJJQEMbUcjSc