Alfredo García, guanyador del segon concurs de fotografia ‘La Bella Culla’

590
Culla des de les altures
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

‘Culla des de les altures’ d’Alfredo García Barrachina, veí de Castelló, és l’obra guanyadora del concurs fotogràfic ‘La Bella Culla 2022’.

En aquesta segona edició del certamen, organitzat per l’Ajuntament de Culla i que ha tingut lloc entre els mesos de maig i juny del present any, hi han participat un total de 65 instantànies. El premi per al vencedor consistirà en una experiència gastronòmica a un dels restaurants de la localitat i en una entrada doble al Parc Miner del Maestrat. De la mateixa manera, l’organització ha decidit concedir també un accèssit a Carrer de l’Església de David Piqueras Aparicio, natural del Port de Sagunt.

El jurat ha estat compost per Pilar Moliner, regidora de cultura; Tania Traver, artista local; Jorge Iserte, fotògraf professional; Ángel Sánchez, fotògraf professional; Paco Bellés, secretari de l’ajuntament i coordinador d’activitats turístiques; i Alejandro Cabrera, responsable de comunicació.

La regidora, Pilar Moliner, ha afirmat que “lʻinterès que ha despertat el concurs fotogràfic en aquest segon any demostra que s`ha consolidat i que ja forma part imprescindible de lʻagenda cultural del municipi en els mesos dʻestiu”. De la mateixa manera, Moliner ha afegit que “continuarem potenciant aquest projecte que ens permet mostrar l’encant de Culla, un dels Pobles Més Bonics d’Espanya i tot un referent de turisme rural de l’interior de Castelló”.

El proper dissabte 23 de juliol, a les 18.00h a l’Antic Hospital, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de les instantànies participants, que es podrà visitar tots els dissabtes, diumenges i festius fins al 27 d’agost. En breu, també es farà el lliurament oficial del premi al guanyador.

Activitats programades per a juliol i agost

A més de l’exposició de fotografies i les visites guiades pel nucli històric de la població, declarat Bé d’Interès Cultural i Conjunt Històric Artístic, el consistori ha previst un programa d’activitats complet per a aquest estiu, que es podrà consultar a través de les xarxes socials de Turisme de Culla.

Entre els diferents actes, destaca l’”Encessa de Culla” on més de 3000 espelmes il·luminaran el casc històric de la població i que es complementarà amb música tradicional en directe; la projecció del curtmetratge “Sobre Nosaltres” rodat al municipi per alumnes de l’UJI i també el vídeo de la representació ‘La Conquesta de Culla’ de 2019, en no poder-la realitzar aquest any; tasts de productes de proximitat i teatre.