Cartell de l'exposició d'Alex Camañes

– Nota de premsa de l’Ajuntament d’Ares

L’obra recrea mitjançant fotografies dels bombardejos alemanys que va patir el Maestrat durant 1938

El proper dissabte 30 de maig a les 19: 00h, Alex Camañes inaugura la seva exposició “Cel de Foc” a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Ares del Maestrat. L’artista vilafranquí presenta una sèrie de fotografies que intenten fer un paral·lelisme entre el present i el passat d’Ares. En concret, les imatges pretenen remuntar-se a 1938 quan ares, entre molts altres pobles del Maestrat, va patir el bombardeig alemany.

L’obra d’Alex Camañes pretén ser un homenatge a aquelles persones innocents que van perdre la vida en els bombardejos, acostant-se als sentiments viscuts en aquells temps d’incertesa. La sèrie fotogràfica compta amb 16 captures infrarroges, tantes com persones van morir oficialment en el bombardeig a Ares del Maestrat.

Els paisatges retratats pretenen transportar l’espectador al moment que van viure els habitants d’Ares, mirant al cel com si fos un infern, amb la por d’un nou atac. L’obra podrà ser visitada fins a finals d’agost. A l’exposició han col·laborat l’Ajuntament d’Ares, la Universitat Politècnica de València i la Facultat de Belles Arts d’aquesta mateixa universitat.

 

Dia: Dissabte 30 maig 2015

Hora: 19: 00h

Lloc: Saló d’actes de l’Ajuntament d’Ares, Plaça de l’Església s / n